Предстои Конгрес и изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 4, 2011

За първи път в рамките на събитието ще се състои SEE Solar

В периода 28-30 март 2012 г. в четири зали на Интер Експо Център София ще се проведе 8-мият Конгрес и изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия за Югоизточна Европа. Организаторите от Виа Експо очакват изявата да бъде още по-мащабна, като голяма част от участниците от тазгодишното издание от Австрия, България, Германия, Дания, Китай, Полша и САЩ вече са резервирали изложбени площи.

За първи път в рамките на събитието ще се състои ‘SEE Solar’ - специализирана изложба за соларни технологии и тяхното приложение.

“Редица браншови структури дадоха своята подкрепа, сред които са Световен алианс за децентрализирана енергия (WADE), Европейска федерация за възобновяема енергия (EREF), Международна асоциация за отопление и климатизация (Euroheat & Power), EUFORES - Мрежа на Европейските парламентаристи за устойчиво енергийно бъдеще, Европейска асоциация за биомаса (AEBIOM), Германско дружество за устойчиво производство на биогаз и за използване на биоенергията (GERBIO) и др.”, разказват организаторите от Виа Експо.

“В конгресната програма лектори от над 20 държави ще дискутират актуални теми: финансиране на проекти, енергийна ефективност, възобновяеми източници и биоенергия. Нарастването на количествата на отпадъците и ценните ресурси, които се съдържат в тях, ги нареждат сред едни от най-перспективните енергийни източници. В паралелната Конференция за управление на отпадъци, рециклиране и екология ‘Save the Planet’ основен акцент ще бъде сесията ‘Eнергия от отпадъци’. Делегатите ще се запознаят с модерни технологии за използване на пепелта от заводите за получаване на енергия, реализирани проекти, добри законодателни практики и грешки”, допълват те.

Организаторите са убедени, че събитията ще ускорят положителните процеси в развитието на зелената енергетика в региона и създаването на успешни публично-частни партньорства.

ЕКСКЛУЗИВНО


Top