30 години енергийно-ефективни решения за топлоснабдяване от Thermaflex

Фирмени статииСп. Енерджи ревю - брой 3, 2014

През 2001 г. Thermaflex представи първите предварително изолирани тръби на пазара - резултат от 3 десетилетия опит в разработването на висококачествени изолационни продукти.

Днес решенията на фирмата се използват в биогазови и соларни инсталации, както и за мащабни проекти в областта на топлоснабдяването. На фокус са енергийната ефективност, възобновяемите източници и стремежът към създаване на все по-екологични и новаторски интегрирани решения.

Енергийна ефективност чрез техническа изолация

Качествената изолация на тръбите е задължително условие за ефективно отопление с минимално влияние върху околната среда. Изолационните продукти на Thermaflex са направени от безвредни материали, осигуряващи оптимална термоизолация.

Flexalen - устойчивото решение

Иновативните технологии са ключът към задоволяване на нарастващата потребност от енергийно-ефективни решения. Проектанти, архитекти и инсталатори все по-често се сблъскват със задачата безопасно и с минимални загуби да транспортират топлина.

Доказаните технологии за топлоснабдяване и дългогодишният опит на Thermaflex са в основата на успеха на предварително изолираните тръбни системи Flexalen.

Продуктите на фирмата са с доказана стойност по цял свят благодарение на строгия контрол върху качеството и постоянния мониторинг. Всички производствени съоръжения на Thermaflex са сертифицирани по стандартите ISO 9001 и ISO 14001.

Thermaflex в България

В България Thermaflex е на пазара от 2009 г. През последните няколко години фирмата реализира няколко съвместни проекта с топлофикациите в Бургас, Варна, Русе и Пловдив. Полибутенови тръби на Thermaflex са инсталирани в оранжерии в Сандански и Стралджа, както и в първата биогазова инсталация в Албена.

Уникални за българския пазар са предлаганите от фирмата решения за термални води. Оптимално изолираните тръбни системи с антикорозионно и незадържащо наслоявания покритие на Thermaflex са намерили приложение в редица балнеокурорти у нас - Девин, Сапарева Баня, Хисаря, Велинград и Сандански.


Top