ABB доставя зарядни станции в пилотен проект за електромобилност

Сп. Енерджи ревю - брой 4, 2018 • 05.07.2018 •

ABB бе избран за основен технологичен партньор и доставчик в пилотен проект за изграждане на мрежа от зарядни станции за електромобили на територията на цяла Европа. Проектът e на фирма IONITY и ще бъде осъществен със зарядни станции Terra High Power, като първата обслужваща станция бе открита в Нойенкрих, Швейцария, на магистрала А2. IONITY е съвместно предприятие на компаниите BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche.

Проектът на предприятието включва шест от най-усъвършенстваните високоскоростни зарядни станции на ABB - Terra HP, с мощност 350 kW и заряд за пробег от 200 км само за 8 минути. До 2020 г. IONITY планира да управлява мрежа от приблизително 400 бързи зарядни станции в 24 европейски държави.

“Този европейски старт е истинска повратна точка и за нас е чест, че сме избрани да го подкрепим, особено с откриването на първия пилотен обект в родната страна на ABB - Швейцария”, заяви Франк Мулон, генерален директор на направлението за зарядна инфраструктура за електрически превозни средства в ABB.

Top