ABB организира технически семинар за турбокомпресори

БизнесСп. Енерджи ревю - брой 3, 2011

Събитието бе организирано за клиентите на компанията в Румъния и България

На 16 юни т. г. във Варна фирма АББ България организира информационен семинар, фокусиран върху турбокомпресорите на компанията. По думи на организаторите, това е първото подобно мероприятие в България. В събитието взеха участие 30 души - български и румънски клиенти от морския бизнес и от електроцентрали, както и експерти от България, Швейцария и Румъния.

Темите, които домакините бяха подготвили, включваха представяне на глобалната сервизна мрежа на ABB, почистване на турбокомпресори в действие; оперативни турбокомпресори; съвети за оператора; безопасност при концепцията за дизайн и други интересни теми.

Освен теоретичния аспект, събитието включваше и практическа част, която се състоя в сервиза за турбокомпресори на АББ България във Варна. “ABB вярва, че проактивната поддръжка генерира по-голяма стойност за потребителя отколкото реактивното опериране на инсталациите. Чрез нашата станция във Варна ние целим да направим процеса на поддръжка по-ефективен и по-изгоден финансово за нашите клиенти”, заяви Питър Симон, изпълнителен директор на ABB в Румъния, България и Република Молдова.

“Като глобален лидер за турбокомпресори на двигатели с вътрешно горене с мощност над 500 kW, ABB поддържа морския бизнес и електроцентралите в България чрез нашата нова сервизна част, разположена във Варна. Тя обхваща нови инсталации, както и сервизни дейности след продажба. Сервизната станция за турбокомпресори дава на ABB възможност за добра експертиза и представяне в България, обслужвайки клиенти като фирми, притежаващи кораби, корабни компании, оператори и собственици на електроцентрали. Сервизът е оборудван със съвременни съоръжения и има добре обучен сервизен екип, обслужващ клиенти 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието”, допълват от компанията.


Top