АББ с две награди за инвестиции през 2013 г.

БизнесСп. Енерджи ревю - брой 1, 2014

На официална церемония на 30 януари т. г. в хотел Хилтън в София, АББ България получи наградата на германската икономика в България за 2013 г. в категорията "Голямо предприятие". Организаторите от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) връчиха отличия на предприятията, допринесли за развитието на българската икономика през изминалата година.

АББ бе отличена за продължаващото развитие на производствената й дейност у нас. През 2013 г. компанията приключи изграждането на четвъртата си производствена база в България. Останалите производствени бази на компанията се намират в Петрич, Севлиево и Раковски. Обектът е разположен на обща площ от около 15 000 кв. м, а заводът ще действа като вътрешен доставчик на компанията. Когато започне да функционира, в него ще работят около 600 души.

Към момента АББ разполага с над 1000 служители в района на гр. Пловдив и повече от 1500 в страната, като по-голямата част от тях са заети в производството.

В началото на февруари т. г. АББ България получи и наградата Инвеститор на годината 2013 от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Конкурсът на БАИ отличава най-значителните инвестиционни проекти, реализирани в България всяка година.

Наградите се присъждат на компании, направили значими стъпки в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, които са допринесли за развитието на икономиката чрез създаването на нови работни места, както и за стимулирането на икономическия растеж.

“За нас е голяма чест да бъдем отличени с наградата Инвеститор на годината за втори път в България. Тази награда подчертава непрекъснатия ангажимент на АББ към държавата, в която развива дейност, предлагайки не само енергиен, производствен и международен опит, но и значителен брой нови работни места”, сподели Екехард Нойрайтер, мениджър на АББ България.


Top