ABB взе участие в среща на върха за бъдещето на енергията

Сп. Енерджи ревю - брой 1, 2015 • 06.03.2015 •

ABB взе участие в осмото издание на Световната среща на върха за бъдещето на енергията (World Future Energy Summit - WFES), което се проведе между 19 и 22 януари т. г. в Абу Даби.
Компанията представи своите технологии, свързани с устойчивото развитие на енергията, което има все по-голяма роля в региона. Организаторите на WFES споделиха, че четиридневното събитие е дало възможност за водещи фирми като ABB, както и инженери, политици и други заинтерсовани лица, да обсъдят нарастващото място, което иновативните и устойчиви технологии ще заемат в динамичния енергиен микс на бъдещето.
Главният изпълнителен директор на ABB Улрих Шписхофер посети срещата на върха и представи ангажиментите на компания в областта на ВЕИ. "Екипът ни се справи невероятно успешно със задачата да ни постави на картата в областта на устойчивата енергия. Дали ще са микромрежи, слънчева енергия или вятърна – ние комбинираме възможностите си и като една от водещите компании целим да запазим тази своя позиция и за в бъдеще", сподели Шписхофер.
В момента ABB изгражда подстанция за планираната 1000 MW соларна централа на Дубайското дружество за електроенергия и вода. Компанията разработва и пилотна покривна фотоволтаична централа в своята централа в Дубай, която ще служи като модел за бъдещи покривни системи в региона.

Top