Актемиум БЕА Балкан инсталира КРУ за тежко минно оборудване в Мини Марица - Изток

Фирмени статииСп. Енерджи ревю - брой 4, 2015

Актемиум БЕА Балкан достави, монтира и пусна в експлоатация електротехническо оборудване за нов многокофов роторен багер К400.1 на чешката фирма НОЕН в Мини Марица - Изток. Във връзка с проекта в Рудник Трояново Север от 27 до 29 май тази година специалисти на Актемиум БЕА Балкан ЕООД и Мини Марица Изток ЕАД посетиха най-големия завод на ABB в Бърно, Чехия за производство на системи за електроразпределение.

Българските енергетици успешно завършиха тридневно обучение за инсталиране, монтаж и поддръжка на комплексни разпределителни уредби до 12 kV от типа ZS8.4 с вакуумни прекъсвачи тип VD4, които ще бъдат доставени и монтирани с пълна гаранция от Актемиум БЕА Балкан ЕООД.

Преминалите курса на обучение специалисти получиха сертификати за работа с тези съоръжения, които ще бъдат експлоатирани за първи път в България на територията на миннодобивното дружество.

Актемиум БЕА Балкан ЕООД е дъщерно дружество на германската Actemium BEA GmbH, част е от международния концерн VINCI. На базата на ориентирани към бъдещето технологии компанията предлага инженерни услуги в сферата на електротехниката, автоматизацията, техниката за измерване, управление и регулиране на съоръжения за открити рудници, въглестопанства и пристaнища.

Високите изисквания към качеството, функционалността, ефективността и производителността са съществена част от обширното портфолио на фирмата. Във всяка една от сферите на инженерните услуги се предлагат индивидуално съобразени решения за всеки отделен проект заедно с надежден и обхватен сервиз, гарантиращ на клиентите сигурност и пълна удовлетвореност.


Top