Българската фирма Про Еко Строй завърши успешно два проекта в Германия

Сп. Енерджи ревю - брой 5, 2012 • 19.11.2012 •

Българската компания за соларни паркове и малки фотоволтаични инсталации Про Еко Строй завърши успешно работата си като подизпълнител по два проекта на фотоволтаични електроцентрали в Германия.

Първият от тях се намира в района на Унтерхайд (Unterhaid) и е с мощност 1,3 MWp, а вторият е в Ютербог (Jueterbog) и мощността му е 2 MWp. И в двата проекта българският екип е бил подизпълнител при монтажа на метална конструкция и инсталирането на модули.

Фирмата създаде консорциум съвместно с германската компания МСМ Солар, с който двете фирми да обединят усилията си за работа по по-мащабни проекти в Германия и други европейски страни. Името на консорциума е Гражданско дружество МСМ - ПРО ЕКО Строй, а предметът му на дейност е изграждане на фотоволтаични инсталации.

„Изграждането на фотоволтаични паркове е сфера, в която българските фирми биха могли да бъдат конкурентни на международния пазар, поради наличието на качествени инженерни кадри у нас, в комбинация с конкурентните цени, които можем да предложим”, посочва Николай Николов, управител на Про Еко Строй.

Броят на завършените от Про Еко Строй съоръжения вече надхвърля 30 както в България, така и в Германия, Румъния и Франция.

Top