Балканският регион ще партньор на Renexpo Poland 2017

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 5, 2017

Балканите ще са партньорски регион на предстоящото седмо издание на изложението за възобновяема енергия и енергийна ефективност Renexpo Poland, което ще се състои между 25 и 27 октомври т. г. във Варшава, съобщават организаторите от REECO.

Сред причините за направения избор са нарастващата популярност на възобновяемата енергия в региона и видимият интерес на полските компании към него.

И тази година изложбената зона ще бъде разделена на тематични сектори, за да могат посетителите по-лесно да открият търсения от тях продукт.

Секторите ще са посветени на: производство на енергия от дървесина, биомаса, биогаз и биогорива; вятърна енергия, когенерация; енергийно ефективно строителство и реновиране на сгради; хидроенергия; термопомпи; геотермална енергия; соларна енергия. Както и през м. г., изложителите ще могат да представят продуктите и услугите си, както и иновативни решения, на общи тематични щандове.

Събитията от съпътстващата програма на Renexpo Poland 2017 ще са свързани с най-актуалните теми - фотоволтаици, биогаз, биогорива, хидроенергия, електромобили, съхранение на енергия, енергийна ефективност, както и новото направление за интелигентни решения за енергетиката.

Международната конференция за фотоволтаици в Полша ще се проведе за седми път, а PV Форумът - за шеста поредна година. И двете събития са с интернационален характер както по отношение на лекторите, така и на посетителите, и се радват на изключителна популярност. По време на изложението ще се проведе и организираният съвместно със Съюза на производителите и работодателите в биогазовата индустрия (UPEBI) Шести биогаз форум.

Темата за биогаза предизвиква огромен интерес, което се потвърждава и от броя на участниците във форума през 2016 г. - 250. В програмата са включени още международното събитие EVIM Central Europe “Електромобили и инфраструктура”, Седмата полска конференция за хидроенергетика, форумът “Енергия и сгради”, Вторият международен конгрес за съхранение на енергия, Шестата конференция за биогорива и зоната “Environment Now”, в която бъдат предложени възможностите на пазара на труда във ВЕИ сектора.

Традиционно, по време на изложението ще се проведе и шестото издание на конкурса за Renergy Award Cup, който включва две категории - “Забележителна личност във ВЕИ индустрията” и “Иновативна технология”.

В първата категория журито взема предвид ролята, ефективността на действията и специалните постижения в търговския сектор, докато във втората - иновативните технологии, представени от изложителите в една от тематичните области: соларна енергия, биогаз, хидроенергетика, термопомпи, биомаса и биогорива, или вятърна енергия.
Top