Би Ар Ес Болканс успешно реализира съвместен проект с Телеком Сърбия

Сп. Енерджи ревю - брой 5, 2018 • 13.09.2018 •

След 4 години успешно партньорство с най-големия български мобилен оператор, Би Ар Ес Болканс (BRS) изпълни нов пилотен проект с Телеком Сърбия, съобщиха от за сп. Енерджи ревю от компанията.

Успешно са реновирани използвани в подстанциите на телекома батерии от вида OPzS 2000 Аh, в резултат на което капацитетът им е възстановен от 50-60% до 95%-98%. Това прави батериите напълно годни за експлоатация, покривайки изискванията на всички тестове за повторна употреба, обясниха от BRS.

“След достигане на желания капацитет към батериите се добавя специална, патентована, напълно органична добавка, която позволява достигнатият капацитет да се задържи, и въз основа на която сме в състояние да дадем гаранция за реновираните батерии.

Този съвместен проект е още едно доказателство, че BRS-технологията за реновиране на оловно-киселинни батерии е напълно приложима за всякакъв вид индустриални батерии. За 5 години от стартирането на дейността си BRS успя да се наложи на българския пазар като безспорен лидер в областта на реновирането на тягови, стационарни, AGM/VRLA акумулатори”, коментират от компанията.

Това са големи батерии, използвани предимно за складова подемна техника като електрокари, стакери, палетни колички, както и акумулаторни батерии, използвани за съхраняване на енергия при алтернативни източници, ВЕИ паркове, резервни захранвания, UPS, центрове за данни. От BRS подчертават, че предлаганото реновиране осигурява над 60% спестявания от бюджета на компаниите, предвиден за закупуване на нови батерии.

Top