ЧЕЗ инвестира 5,8 млн. лв. в обновяване на кабелна линия

Сп. Енерджи ревю - брой 6, 2012 • 07.01.2013 •

ЧЕЗ Разпределение планира да инвестира близо 5,8 млн. лв. в подмяна на силно увредени кабели, които са част от критичната инфраструктура на София, съобщиха от дружеството. „Новата кабелна линия е с дължина 3,1 км и ще подобри електрозахранването на близо 170 000 столичани и на обществено значими сгради като Народното събрание, президентството, 14 министерства, три университета, столичния метрополитен и съоръжения на градския транспорт”, допълват те.

“Извършената подмяна е в рамките на постигната през февруари 2012 г. договореност между ЧЕЗ, Столична община и Камарата на строителите в България за неотложни инвестиции в критичната инфраструктура на София. Ремонтираният кабелен електропровод Левски е с хартиено-маслена изолация. Той е въведен в експлоатация през 1979 г. и е с проектен експлоатационен срок 25-30 години”, обясниха от компанията.

Разчетите на ЧЕЗ показват, че за изграждането на надеждна електроразпределителна мрежа в София през следващите 10 години трябва да бъдат инвестирани общо около 130 млн. лв.

Top