CPM Europe, Петер Ланге: Постоянно разработваме нови решения за намаляване на разходите и подобряване на ефективността в обработващите индустрии

ВЕИ енергетикaИнтервюСп. Енерджи ревю - брой 1, 2014

Петер Ланге, Мениджър продажби Централна и Източна Европа на CPM Europe

Г-н Ланге, бихте ли представили накратко CPM - California Pellet Mill пред читателите на сп. Енерджи ревю? Какви са предметът на дейност и корпоративната структура на компанията?

Компанията ни е основана през 1883 г. в Напа Вали, Калифорния под името Toulouse & Delorieux - производител на преси, гроздомелачки и парни инсталации за винопроизводителите. През 1931 г. фирмата създава първата мелница за пелети, модел 30 HP “Flat Bed” с неподвижна плоска матрица и се преименува на California Pellet Mill. В днешно време имаме по-сложна корпоративна структура. CPM се превърна в една голяма група от компании, работещи в различни области. Основният фокус е върху производството на обработващи технологии в областите: биогорива, захарна индустрия, твърди биогорива, растителни масла, захар и др.

Какви са акцентите в портфолиото ви продукти и решения? Кои от тях ще бъдат представени на международното изложение за ЕЕ и ВЕ през март т.г.?

Проектираме и произвеждаме цялостна гама специализирани решения и машини за обработващите индустрии. На изложението през март ще покажем пълна гама оборудване за производство на пелети. Продуктовата линия на фирмата включва мелници за разпукване, за настъргване на люспи, мелачки, машини за натрошаване и раздробяване, пелетни мелници, охладители, изсушители, трошачки, машини за нанасяне на покритие.

Какви са очакванията ви, свързани с участието на CPM на изложението за ЕЕ и ВЕ, организирано от Виа Експо?

Надявам се да се срещнем с много потенциални клиенти. Каним на нашия щанд всички компании, които имат намерение да стартират дейност в производството на горива или гранулирани храни за животни, както и фирми, които изграждат инсталации за производство на пелети.

Какви са конкурентните предимства на предлаганите от CPM машини? Опишете някои от специфичните им функционални характеристики.

Оборудването ни се отличава с отлични цени, качество и ефективност. CPM се утвърди като лидер в бранша поради ниската цена на тон произведен продукт. За стоки в насипно състояние това е от основно значение за нашите клиенти. Машините често имат експлоатационен срок от 20 или 30 години, а по-високата първоначална инвестиция е лесно възвръщаема за кратък срок, понякога дори и в рамките на месец. В повечето случаи машините ни са най-малко с 10% по-ефективни от подобно оборудване на други производители на пазара. С двигатели до 355 kW работа 8000 часа годишно лесно можете да си представите спестяванията от тази по-висока ефективност.

Бихте ли разказали повече за иновативната система за смазване на маслена основа на ролките на мелници за пелети, разработена от CPM Europe?

Производството на дървесни пелети натоварва много основните носещи елементи в пелетната мелница, като това са ролките и матрицата. С помощта на специални материали и производствени методи матриците се правят по-здрави и по-дълготрайни, като по този начин се намаляват разходите. Натоварването на ролките е доста високо, което изисква непрекъснато смазване. В повечето случаи това се прави с висококачествена и скъпа грес, която се изхвърля след употреба. Новата система, разработена от CPM, има маслено смазваща се и охлаждаща система, която позволява на маслото да рециркулира. Това силно намалява разходите за смазочни масла и действително увеличава експлоатационния живот на носещите части. Целта е да се намалят общите производствени разходи и да се подобри надеждността на оборудването.

Какви са плановете ви за бъдещото развитие на компанията? Какви нови продукти и иновативни решения планирате да наложите на пазара?

Нашите екипи от научно-развойните отдели в САЩ и Европа винаги работят върху нови решения за намаляване на разходите и подобряване на ефективността. През последните десетилетия CPM се доказа като компания, която има предимство в новите разработки, така че очаквам тази тенденция да се запази и в бъдеще.
Top