DEHN + SОЕHNE разработи нов продукт за защита на PV системи

Сп. Енерджи ревю - брой 2, 2012 • 15.05.2012 •

Наскоро фирма DEHN + SОЕHNE, Германия разработи нов продукт - DEHNlimit PV 1000 V2, който надеждно защитава фотоволтаичните системи срещу индуцирани пренапрежения, предизвикани от мълнии, съобщиха за сп. Енерджи ревю от фирма Стимар, партньор на световния производител за България.

"Новият арестер, базиран на искрова междина, е специално разработен за приложения във фотоволтаични системи", коментират от компанията. "DEHNlimit PV 1000 V2 защитава генератори и инвертори на фотоволтаични системи както от директно попадение на мълния, така и от пренапрежения. Загасяването на постоянния ток с помощта на искрова междина е уникална черта на арестера. Потенциално постояннотоково късо съединение до 100 A d.c., се прекъсва без причиняване на повреда в рамките на части от секундата при напрежение на фотоволтаици до 1000 V d.c.", допълват те.

От Стимар припомнят, че DEHN предлага иновативни продукти и решения, както и комплексно обслужване в областта на защита от пренапрежения, мълниезащита и оборудване за безопасност.

"DEHN + SОЕHNE се фокусира върху много сектори и ориентирани към бъдещето пазари като фотоволтаична, вятърна енергия, биогаз, транспорт, телекомуникации и сектор индустрия. Непрекъснатият растеж на компанията се основава на повече от 100 години традиция и опит, както и най-високите стандарти за качество и съответствие на клиентите и пазарната ориентация на целия свят", заявяват в заключение от партньорската компания.

Top