ДЕН Електрик: Системата E Power отговаря на съвременните изисквания и има редица подобряващи гъвкавостта й нововъведения

ЕлектроенергетикаТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 2, 2016

Ден Електрик ЕООД има повече от десетгодишен опит в асемблирането на типово изпитани табла, произвеждани от АВВ от серия ArTu. Изпълнили сме редица обекти с тази система, която отговаря на високите изисквания за надеждност на нашите клиенти.

Типово изпитаните и частично изпитаните табла намират приложение в отговорните обекти, които имат високи изисквания към сигурността на електрозахранването. При тях загубата на електрозахранване може да доведе до големи загуби, многократно превишаващи разликата в по-високата цена на типово изпитаните табла. Също е важно да се отбележи и сигурността на обслужващия и оперативен персонал, което е едно от водещите изисквания при избора на оборудване и табла от такива клиенти.

Ден Електрик ЕООД е сертифицирана от АВВ България за асемблирането на тази система, защото е необходимо това да се извърши съгласно изискванията и технологията, посочена от АВВ, в противен случай параметрите не могат да бъдат гарантирани. От миналата година АВВ замени системата ArTu с нова - System pro E Power, която отговаря на всички съвременни изисквания и има редица нововъведения, подобряващи гъвкавостта й.

E Power на АВВ е сертифицирана по стандарт IEC 61439-1-2, минала е успешно изпитания за устойчивост на вибрации съгласно изискванията на стандарт IEC 60068-2-57, както и за сеизмична устойчивост съгласно стандарт IEE 693. Системата за електроразпределение е за номинален ток до 6300 А, номинално напрежение до 1000VAC и 1500VDC, устойчивост на к.с. 120 kA, на пиков ток на к.с. 264 kА, като позволява форми на вътрешно разделяне от форма 1 до 4b и степен на защита от IP30 до IP65.

Системата се състои от стандартизирани монтажни комплекти, позволяващи монтирането на апаратура, произвеждана от АВВ, като по този начин се постигат оптимални характеристики на системата. В нея могат да бъдат монтирани и последното поколение въздушни прекъсвачи на АВВ, уникални по своите параметри, функции и характеристики. В нея могат да бъдат монтирани също така и разединители със стопяеми предпазители от серия SlimLine на АВВ, каквито са изискванията за редица проекти, реализирани най-вече в Германия.

Младен Расташки,

управител на ДЕН Електрик
Top