DTS: Различните индустриални приложения изискват специфични UPS системи

ЕлектроенергетикаТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 3, 2015

В качеството си на изключителен представител на френския производител SOCOMEC за територията на България фирма DTS - “Цифрови Преносни Системи” повече от 15 години предлага на своите клиенти UPS системи и услуги за осигуряване на резервно електрозахранване с високо качество и надеждност.

Нашите клиенти и партньори могат да разчитат на атрактивни търговски условия, коректност и професионализъм, гарантирани и от внедрената още през 2004 г. международна система за качество по ISO9001-2000, а понастоящем ISO9001-2008.

Предлаганите от нас UPS устройства напълно отговарят на критериите за високо качество, иновативност и висока ефективност, за което свидетелства удостояването на SOCOMEC с приза “Компания на годината 2014” от световния лидер в областта на глобалните пазарни проучвания и анализи Frost & Sullivan - Ню Йорк.

Тази най-престижна награда Socomec получава за реализираната амбициозна стратегия за развитие и растеж, както и за отличните си постижения в областта на иновативните UPS технологии, максимално адаптирани към изискванията на клиентите. Компанията получава подобно отличие от престижния маркетингов анализатор F&S не за първи път.

През 2003 г. тя бе удостоена с наградата на F&S за "Удовлетвореност на клиентите", през 2006 г. с тази за "Продуктови иновации", през 2009 г. с приза за "Продуктова стратегия", а през 2013 г. бе отличена в европейската класация на Frost & Sullivan за "Продуктова диференциация" на база високите й резултати в четири различни и допълващи се продуктови направления: критично електрозахранване, контрол и безопасност на електрообзавеждането, решения за енергийна ефективност, соларна енергия.

Тук бих желал да отбележа, че на база реализираните от DTS през 2008 г. UPS устройства на територията на България Socomec постигна лидерска позиция в този пазарен сегмент за всички обхвати на UPS мощности над 10 kVA според независимото маркетингово проучване на IDC.

Kато предпочитани модели за индустриални приложения на SOCOMEC се наложиха UPS-ите от фамилиите MASTERYS IP+ 10-80 kVA, DELPHYS MP 80 - 200 kVA и DELPHYS MX 250-900 kVA. Специално създадени да захранват и защитават типични промишлени съоръжения, като например двигатели, честотни инвертори, лампи, нелинейни товари, заваръчни съоръжения, захранващи блокове на металообработващи, дървообработващи, вътрешнотранспортни, подемни, медицински и други производствени съоръжения, тези модели са в състояние да се интегрират перфектно и в най-взискателните и капризни за експлоатация промишлени среди.

Те представляват компактно решение с вграден трансформатор и са поместени в здрав корпус, имащ стоманена рамка с дебелина 2 mm, който позволява здраво антисеизмично закрепване директно към пода. В стандартно изпълнение имат изискваното за индустриални приложения ниво на защита IP31, но опционално и по заявка на клиента могат да бъдат изпълнени с ниво на защита IP52.

Имат двойна защита от пренапрежение и свръхнатоварване, широк толеранс на входното напрежение, възможност за работа до 6 устройства в паралел върху общ товар, както и голямо разнообразие в комуникационните си възможности под различни протоколи и операционни системи.

В отговор на въпроса какви са основните изисквания на инвеститорите при доставката на подобен тип оборудване бих казал, че, за съжаление, в повечето от случаите те не са наясно със специфичните различия между UPS системите за стандартни приложения по отношение на тези с индустриални приложения, което води до неправилен подбор на моделите и невъзможност за обезпечаване на критичност в приложенията.

В това отношение DTS, в качеството си на дългогодишен и доказано висококвалифициран експерт в областта на системите за автономно електрозахранване и с ежегодно обучавани в заводите на SOCOMEC специалисти, има голям брой изпълнени проекти в знакови индустриални сектори.

Такива са например Софийското метро, Нефтохим Бургас и Неохим - Стара Загора, новите терминали на летищата в Бургас и Варна, индустриалните зони в Перник и Радомир, фармацевтичните предприятия Актавис и Софарма, дървопреработвателните предприятия Кроношпан и Свилоцел, циментови заводи в Девня и Златна панега, предприятията от хранително-вкусовата промишленост Кенар и Маджаров, Булдекор в мебелната индустрия и т. н.

Иван Попов,

управител на DTS - “Цифрови Преносни Системи”
Top