ЕЕ & ВЕИ 2019 - микс от рентабилни екорешения за бизнеса, общините и домакинствата

ВЕИ енергетикaФирмени статииСп. Енерджи ревю - брой 1, 2019 • 16.04.2019

Авангардните технологии преобразяват съвременната визия на енергетиката и традиционните решения се заменят с по-рентабилни алтернативи. Бъдещето е в гъвкави, устойчиви и независими системи, които позволяват на потребителите да произвеждат собствена енергия. EE & ВЕИ е ежегодно изложение и конференция, организирани от Виа Експо. Те представят нововъведенията за генериране, съхранение, пренос и спестяване на енергия за отопление, охлаждане, климатизация и вентилация (16-18 април, зали 5 и 6, ИЕЦ, София).

"Налагане на нови продукти, по-добро позициониране на пазара, среща с дистрибутори, клиенти, представители на различни индустрии и общини - тези цели си поставят изложителите." - споделят организаторите. EE & ВЕИ е възможност за разговор на живо, за получаване на обратна връзка, допълнително присъствие в онлайн пространството. Водещи компании от Австрия, Белгия, България, Германия, Италия, Холандия, Хърватска и Швейцария се присъединиха към EE & ВЕИ. За 10-та поредна година ще се реализира Австрийски павилион - страната залага на научноизследователска и развойна дейност, което й отрежда роля на лидер в областта на зелените технологии.

 

Предварителен анонс за продуктовите акценти:

"В София ще представим зелени газови турбини M7-A03D, които се отличават с изключителна мощност, ефективност и имат най-ниското ниво на емисии на азотен оксид." - съобщава Кристиан Атанасовичи, мениджър бизнес развитие в Kawasaki Gas Turbine Europe. Компанията цели да разшири дейността си в Югоизточна Европа.


Швейцарската компания Hitachi Zosen Inova ще популяризира безопасни решения за производство на биогаз, електрическа и топлинна енергия, компост от нерециклируеми отпадъци. Те могат да се приложат във всяка община, индустрия и селско стопанство.

Вместо да отделя метан при своето гниене, биомасата става един от най-надеждните енергоизточници благодарение на развитието на технологиите. Uniconfort от Италия - водещ доставчик на инсталации за отопление на биомаса и когенерация, KBE Bioenergie от Хърватия, представител на Kohlbach (биогаз инсталации) - са две нови имена в тазгодишното изложение.

Повишаването на качеството на биогаза има съществено отражение в ефективността на утилизиращото оборудване и размера на разходите за поддръжка и експлоатация. Затова Белфри наред с традиционното оборудване за биогаз инсталации ще насочи вниманието върху авангардни сероочистващи технологии.
Антон Войновски, управляващ директор на Херц България, анонсира акцентите в представянето на компанията - първия котел на дървени стърготини Herz firematic Condensation 20/35 и термопомпа Въздух-Въздух с инверторна технология "commotherm LWi-Split 9-16".

За първи път Куоре Терм ще участва на ЕЕ & ВЕИ. Фирмата е официален представител на производителя на пелетни съоръжения Ravelli, които имат елегантен дизайн, висока степен на автоматизация и работят с различни видове пелети.

В областта на ОВК посетителите ще се запознаят с решения за сградни системи и инсталации, за дома и малкия бизнес, представени от Проксимус Инженеринг, както и с икономичните стенни газови котли и сплит климатични системи на Рувекс.

Омния Контракторс ще заложи на въздушни термопомпени системи и вентилационни съоръжения за апартаменти и къщи с компактни размери и изключително висока ефективност.

Инвестиция с голяма възвращаемост са продуктите на QuattroGi - системи за пестене на енергия с приложение в хотелиерството, големи офис сгради и производства.
Традиционен участник е Балканика Енерджи - фирма с богата продуктова гама: инсталации за компостиране, малки и микробиогаз инсталации, фотололтаични, термални и термодинамични инсталации.

Новонетикс реализира успешно проекти, които се отличават с висока производителност и ниска себестойност на готовите продукти. Фирмата работи със световноизвестни имена: CPM Europe (оборудване и технологии за производство на пелети); Molinos AFAU (технологии за нарязване, сушене, смилане и гранулиране на фуражи и биомаса); Dutch Dryers (системи за термично сушене); Vyncke (производство на котли за изгаряне на биомаса).

Интерес ще предизвикат високопроизводителните преси на Amandus Kahl за производство на дървесни пелети.

Макс 4ЕМ следва световните тенденции, свързани с екологично отопление. Българският производител ще предложи нови камини, печки и котли с и без водна риза, разнообразие от горелки.

Автоматизирани решения за спестяване на енергия ще покаже Атреа България, които покриват всички аспекти от реконструкцията и строителството на жилищни и бизнес сгради, хотели, болници, училища, фитнес зали, млекопреработвателни предприятия, кухни и др.

 

Акценти в паралелната програма:

  • "Зелени инвестиции в енергетиката" - форум на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество;
  • Семинари на Център за енергийна ефективност ЕнЕфект, Енергийна Агенция Пловдив, Националната асоциация по биомаса, Камара на инсталаторите в България и др.

 

Паралелни изложения: Управление на отпадъци и Интелигентни градове


 

За повече информация: Виа Експо, www.viaexpo.com

 


Top