Ефективността на помпите се осигурява от високо ефективна хидравлика

Енергийна ефективностТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 4, 2014

Сертифицираните помпи Flygt Experior на Xylem ви дават свободата да съчетавате най-иновативните технологични функции и компоненти, подходящи за вашето съоръжение за отпадни води.

Така на практика имате възможност да изберете възможно най-добрата помпа според приложението. Flygt Experior съчетава иновативната N-технология и нейната адаптивна функционалност, свръхефективни задвижвания и интелигентно управление.

Самопочистващата се N-технология осигурява ефективно изпомпване независимо от предизвикателствата в съоръжението за отпадни води и ви дава възможност да спестите до 25% от сметките си за електроенергия.

С N-технологията може да избирате между стандартна чугунена хидравлична част за типични приложения в областта на отпадните води, Hard-Iron хидравлична част за изключително абразивни или корозивни приложения, както и хидравлични части за смилане на дълги влакна или твърди вещества в отпадните води.

Възможно е дори да подменяте хидравличната част, за да отговаря на променените условия на работа. Hard-Iron материалът, от който са изработени работното колело и пръстенът, е сплав с висока якост и съдържание на 25% хром. Това осигурява изключителна устойчивост на износване за високо абразивни и корозивни приложения за отпадни води. Hard-Iron е десет пъти по-траен в сравнение с конвенционалния чугун и двойно по-траен от дуплексна неръждаема стомана.

Хидравличната част за смилане реже изключително твърди частици без задръстване и без да влияе на ефективността на помпата. Както работното колело, така и пръстенът са направени от Hard-Iron материал.

Сред подходящите приложения са съоръжения за отпадни води, селско стопанство, аквакултури, преработка на хранителни продукти, на целулоза и хартия.

Опцията за повдигащото се работно колело на N-технологията още повече подобрява самопочистващите й характеристики до несравнима с другите технологии степен. Това се постига с уникалното аксиално преместване на работното колело.

Друго предимство на помпите е SmartRun управлението, което ви дава всички предимства от променливата скорост на изпомпване и улеснява вашата работа - от инсталацията до експлоатацията. SmartRun включва интуитивни, удобни функции, които го правят много привлекателен.

По-важното е, че тези функции са разработени и оптимизирани за икономия на енергия и максимално почистване при изпомпване на отпадни води.

При разработката на двигателите на помпите специалистите и инженерите на Flygt са използвали иновативни изчислителни програми, оптимизирани за приложения за изпомпване на отпадни води. Те са изпитвани в Канадска асоциация по стандартите (CSA) - сертифицирана лаборатория за изпитвания, и резултатът са висококачествени двигатели с възможно най-голяма ефективност и надеждност.

Висококачествените високоефективни двигатели са проектирани така, че да концентрират загубите около статора, за да загряват по-малко. Това не само удължава живота на задвижването и на лагерите, но постига и ефективно охлаждане. Инженерният ни опит осигурява двигатели, които са малки и леки, но изключително здрави и издръжливи. Сертифицираните помпи Flygt Experior ще се предлагат с мощност до 70 kW.

Алмекс БГКлючови думи: Flygt Experior, Xylem, Алмекс


Top