ЕЛИА сключи договор за изработване на командни табла за АЕЦ на Росатом

Сп. Енерджи ревю - брой 4, 2013 • 01.07.2013 •

ЕЛИА е сключила договор за изработване на командни табла в Нововоронежката АЕЦ - една от 21-те атомни електроцентрали, които са собственост на Росатом. ЕЛИА е единствената фирма, сертифицирана от руската компания за изграждане на електросъоръжения за АЕЦ.

Това бе оповестено по време на Деня на отворените врати в завода на компанията в Добрич на 28 юни т. г. Събитието премина под мотото „Произведено в ЕЛИА”. На него присъстваха множество партньори на дружеството, сред които представители на електроразпределителните дружества и клиенти от индустрията.

„Заводът вече е изградил повече от 50 обекта до ключ. Гордостта на специалистите са разработените над 15 уникални цялостни решения в електрозахранването и оборудването.
2013-та е стратегическа за всички в ЕЛИА година, през която се реализират едни от най-големите проекти на фирмата, като новото оловно производство в КЦМ Пловдив, заводът за автомобилни отливки на Монтюпе в Русе, реконструкции и модернизации на подстанции в Лукойл Нефтохим Бургас и други”, заявиха от ЕЛИА.

Председателят на надзорния съвет Георги Зарев отдели специално внимание на системите Retrofit и Sivacon, модулните подстанции, таблата със сеизмична устойчивост и много други. „Уникалните инженерни решения на конструкторите в Елиа са подплатени с качествена апаратура и оборудване на Siemens, ABB, Schneider Electric и други световни лидери”, допълни г-н Зарев.

След презентацията гостите имаха възможност да разгледат производствените халета на завода и да се запознаят отблизо с продукцията му.

Top