Елтрак България: Предлагаме широка гама решения за аварийно и постоянно захранване с отлично съотношение между цена и качество

ЕлектроенергетикаТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 3, 2015

Елтрак България доставя на българския пазар генератори за аварийно и постоянно захранване от 10 до 5200 kW, UPS системи без батерии от 100-2000 kW, разпределителни табла, хибридни системи за автономно захранване от 5 kW до 5 MW, АВР табла от 63 А до 4000 А.

Актуалните продукти при генераторите CAT от 10-1250 kVA с двигатели С серия, които се характеризират с по-ниски нива на шума, по-ниски емисии на вредните газове в атмосферата и по-висока степен за поемане на товара при отпадане на основното захранване. Тези продукти се предлагат с 2 години стандартна гаранция и 2 години удължена гаранция без допълнително заплащане. Т. е. клиентът получава стандартния пакет с 4-годишна гаранция, което дава спокойствие за инвестицията му.

Тази година беше промотиран и новият вграден електронен панел EMCP4.4, който дава уникална функционалност и възможност за синхронизация за работа в паралел на до 8 агрегата едновременно. Това е не само функционално, но и ценово по-ефективно от използваните досега синхронизационни разпределителни табла решение.

Системата CAT Dual-fuel, позволяваща конвертирането на дизелови генератори за работа на двойно гориво (природен газ/дизел), е приложима при по-големите мощности в диапазона 1250-2500 kVA. С увеличаването на цените на горивата ефективността на тази система нараства, тъй като тя може да намали разходите за гориво до 75%.

Имайки предвид интереса към възобновяемите енергоизточници, от началото на тази година Caterpillar инвестира в производството на ултратънки соларни панели с ефективност до 21% и в производството на батерии за съхранение на енергията по технологията Zinc Air Energy, като по този начин може да осигури напълно автономна соларна електроцентрала от 5 kW до 5 MW.

Фокусът при тези технологии е да заместят електромрежата и да намалят разхода за гориво от конвенционални източници на електроенергия. Инвеститорите са различни и, естествено, имат различни изисквания, но общите принципи са валидни за всички. Търсят се: оптимално оразмерени системи за поемане на товара при отпадане на основното електрозахранване; максимален обем оборудване и услуги от един доставчик, което спестява бюрократични процедури и в крайна сметка - обем на инвестицията.

Сред изискванията са и: подбор на система с възможно най-ниски допълнителни разходи за инсталация на оборудването, т.е. добро съотношение мощност и физически обем на оборудването; гаранция с възможно най-широко покритие; цена за експлоатационната поддръжка; добро съотношение цена/качество на оборудването.

В този смисъл сред силните страни на Елтрак България са: добрият ни алгоритъм за оразмеряване на генераторните системи; възможността за закупуване на цялостно оборудване от един доставчик (двигател, алтернатор, контролен панел, метална рама, обезшумяване, АВР табла, синхронизационни табла); компактните решения с оглед съотношение мощност/габаритни размери. Фирмата ни предлага най-дългата стандартна гаранция на подобен тип оборудване в бранша - 4 години, удължени интервали за подмяна на масло и филтри, както и изключително конкурентно съотношение цена/качество.

Тодор Спасов,

мениджър индустриална техника, Елтрак България
Top