Елтрак България представи новостите от Caterpillar на Roadshow 2019

БизнесСп. Енерджи ревю - брой 4, 2019 • 04.07.2019

От 13 до 17 юни т. г. Елтрак България бе домакин на европейското турне на Caterpillar по повод представянето на новото поколение багери и минибагери Cat. Roadshow 2019, в което тази година участие взе и фирма Булавто – официален вносител на Ford Trucks за България, се проведе във Варна, Стара Загора и София и събра над 280 гости.

В началото на събитието посетителите имаха възможност за обиколка на специално подготвен демо камион на Сaterpillar, където да се запознаят с иновативните технологии в новите багери Cat в 20-, 30- и 36-тонния клас, както и с предимствата на новите модели минибагери, сред които са например управление с джойстик и намалени разходи за поддръжка.

Гостите на Roadshow 2019 можеха да разгледат много от новите машини и технологии, изложени в модерните търговско-сервизни центрове на Елтрак България, включително дизелови и газови генератори САТ с мощност до 1500 kWe, употребявано оборудване Caterpillar с гаранция, някои налични модели машини, които се отдават под наем, най-новата GC серия челни товарачи и багери.

Сред акцентите бяха и новият влекач Ford Trucks F-MAX, обявен за камион на годината, 3-осен самосвал Ford 3542D и 4-осен самосвал Ford 4142D. Най-голям интерес по време на събитията в София и Стара Загора предизвика демонстрацията на багер Cat 320 и 320GC в работни условия, която представи на гостите част от иновативните технологии, вградени в базовия модел на багер от ново поколение, например системата за ограничаване на движенията на машината E-fence, технологията Cat Grade 2D, чрез която се постига изключително подобрение на ефективността на операторите и системата Cat Payload.

Посетителите видяха в действие и 4-осния самосвал Ford 4142D с двигател Еcotorq с обем от 12,7 л и мощност от 420 к.с., отговарящ на нивата на вредни емисии в изгорелите газове Евро 6, както и един от най-продаваните продукти на производителя МB Crusher – трошачна кофа модел BF90.3 S4.


Top