Energy Storage разширява партньорствата

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 6, 2012

Нови партньори ще подкрепят конференцията и търговското изложение за съхранение на енергия от възобновяеми източници Energy Storage 2013, които ще се проведат на 18 и 19 март в Дюселдроф, Германия. Сред новите партньори на събитието, организирано от Messe Duesseldorf и фирма Solarpraxis, са Китайското обединение за съхранение на енергия (CESA), Международната асоциация за фотоволтаично оборудване (IPVEA) и Асоциацията на европейските производители на батерии за автомобилната промишленост (Eurobat).

Основен акцент ще бъде поставен върху ценово ефективните технологии за съхранение на енергия в светлината на последните разработки в енергийния сектор. Важна тема ще бъдат и политическите условия и въпросите за финансирането и интеграцията на технологиите за съхранение.

Конференцията и изложението събират експерти от областта на науката, индустрията и политиката. Повече от 350 посетители на конференцията от 29 страни участваха в премиерата на Energy Storage през пролетта на 2012 г.

Сред лекторите през 2013 г. ще бъдат германският министър на околната среда Петер Алтмайер, както и Джереми Рифкин, президент на Фондацията за икономически тенденции. Председател на програмния комитет е световноизвестният учен проф. Айке Р. Вебер, говорител на Енергийния алианс във Фраунхофер и директор на Института за соларни енергийни системи Фраунхофер във Фрайбург.

В рамките на съпътстващото търговско изложение компаниите ще представят пазарни приложения и нови концепции в областта на съхранението на енергия. Сред новостите ще бъде специализираният форум за производствени технологии, който ще се състои на 18 март. Дискусиите ще бъдат съсредоточени върху технологиите, възможностите на приложенията, предизвикателствата и икономическите особености при производството на батерии.ЕКСКЛУЗИВНО


Top