ЕНСИС, Атанас Иванов: Доказахме се като основен доставчик на иновативно и висококачествено оборудване за бензиностанции

Газ, Нефт, ВъглищаИнтервюСп. Енерджи ревю - брой 5, 2016

Атанас Иванов, управител на ЕНСИС,

пред сп. Енерджи ревю

Разкажете накратко за представляваната от Вас компания на читателите на сп. Енерджи ревю.

Компанията e основана през 2006 г., като първоначално стартирахме с разработване на софтуер, специализиран в областта на измервателните средства и петрола. С течение на времето се превърнахме в основен доставчик на оборудване за бензиностанции, метанстанции и терминали за горива, включително фискални системи, които предават данни към НАП.

ЕНСИС, Атанас Иванов: Доказахме се като основен доставчик на иновативно и висококачествено оборудване за бензиностанции

ПОДОБНИ СТАТИИ

>

10 години след създаването си продължаваме да предлагаме иновативни решения, като силно акцентираме на качеството на обслужване и инвестираме в нови сертификати и в продукти с висок стандарт на експлоатация с грижа за околната среда. Ние доставяме оборудване и изготвяме цялостната технология на бензиностанции и складове за горива. Над 60 данъчни склада в България работят с доставени от нас продукти.

Произвеждаме интегриращи комуникационни устройства за наблюдение и контрол, доставяме и монтираме системи за измерване, разходомери, нивомери, системи за смесване и добавки на горива, системи за автоматизация, както и такива за заземяване и препълване.

Основно направление е доставката на колонки за дизел, бензин, пропан-бутан, метан, AdBlue и резервни части за тях. Тъй като AdBlue e доста актуално в момента поради новите изисквания при производство на автомобили, освен колонки доставяме и цели контейнерни системи за продажбата му на бензиностанции.

Кои са основните продукти, които предлагате, и с кои компании си партнирате?

Смея да твърдя, че електронната система с фискална памет (ЕСФП) “Ойл Сис” е най-модерната и иновативна фискална система за бензиностанции, произведена в България. Към момента тя е инсталирана на повече от 1200 бензиностанции от търговски тип и за вътрешно потребление. Като иноватори сме първата фирма, която ще свърже колонка за втечнен природен газ (LNG) към ЕСФП в България.

Представител сме на Fafnir, една от водещите фирми производители на нивомерни системи и сензори за теч. Друга фирма, която представляваме, е TCI, която е световен производител на резервоари и полипропиленови тръби за светли горива и пропан-бутан. С гордост мога да заявя, че няма верига бензиностанции, която да не е ползвала нашите тръби за светли горива или пропан-бутан.

Тук особено важно е доброто проектиране на технологичната част, за което нашите специалисти помагат изключително много на клиентите. Вече трета година работим с най-големия производител на компресори за метан с марката Cubogaz. Те са доста големи и технически сложни съоръжения, като само за миналата година сме реализирали доставка на 5 броя от тях.

През 2012 г. започнахме работа с Elaflex, водещият в Европа немски производител на пистолети и маркучи за колонки, както и на оборудване за транспортиране на горива и флуиди в химическата и хранителната промишленост.

Какви са плановете на компанията за следващите десет години?

Ние продължаваме да се налагаме като надежден партньор и да разширяваме своето присъствие във всяко направление, свързано с измерване и енергийни продукти. Бъдещето е в алтернативните енергийни източници.

Предстои ни инсталиране на система за LNG, предстои ни свързване на колонки за зареждане на ток. Към момента проектираме и няколко нови бензиностанции, които ще изградим изцяло. Скоро ще пуснем бензиностанцията с най-голям брой колонки на едно място в България, а и в Европа.

Що се отнася до външните пазари, към момента изнасяме за Румъния, Унгария, Сърбия и Косово. През следващото десетилетие ще се стремим да навлезем и в други европейски страни, както и в САЩ.

При всички положения обаче ще продължим да развиваме основната си дейност в България, защото тук според мен е едно прекрасно място за правене на бизнес. Бизнес климатът при нас се подобрява с всяка изминала година и това ми дава кураж да заявя, че заедно с нашите партньори и клиенти можем да постигнем невероятни резултати.Ключови думи: ЕНСИС, Атанас Иванов


Top