Евродизайн БГ монтира система за резервирано захранване в с. Дворище

Сп. Енерджи ревю - брой 6, 2011 • 28.12.2011 •

През м. ноември 2011 г. фирма Евродизайн БГ достави и монтира система за стабилизирано и резервирано захранване на жилищна сграда, намираща се в с. Дворище, община Кюстендил, съобщиха за сп. Енерджи ревю от компанията.
„Системата се състои от трифазен стабилизаторен блок, инвертори, акумулаторен блок и защитна апаратура”, разказват от Евродизайн БГ. „При прекъсване на електрозахранването от мрежата, системата автоматично превключва на работа от акумулаторните батерии. Всички електроуреди в къщата получават напрежение 230 V/50 Hz, като превключването не се отразява на нормалната работа на електроуредите. Единствено една LED лампа сигнализира обитателите, че са на захранване от акумулаторни батерии. В зависимост от консумацията, системата осигурява захранване в жилищната сграда в продължение на няколко часа. При възстановяване на електрозахранването, системата автоматично превключва и започва да зарежда акумулаторните батерии. В бъдеще към системата ще се добавят фотоволтаични модули”, допълват те.
От Евродизайн БГ споделят още, че това е първата от поредицата подобни системи, които изграждат в района на общ. Кюстендил и заявяват: „С тази система разрешихме проблемите с нестабилното и прекъсващо електрозахранване в жилищната сграда - проблеми, типични за всяко българско село.”

Top