Европейска седмица на устойчивата енергия 2017

Сп. Енерджи ревю - брой 1, 2017 • 07.03.2017 •

Тазгодишното издание на Европейската седмица на устойчивата енергия ще се проведе в дните от 19 до 25 юни т. г., съобщиха от Европейската комисия. Събитието традиционно ще събере на едно място редица обществени власти, енергийни агенции, частни фирми, потребители, както и неправителствени и изследователски организации, които ще имат възможността да обменят идеи и информация за начините за осигуряване на чиста енергия.

По време на седмицата ще се проведе и дванадесетото издание на конференцията на високо равнище EUSEW 2017 (EU Sustainable Energy Week Policy Conference) в дните 20 до 22 юни. Темата “Чиста енергия за всички европейци” е вдъхновена от пакета предложения на ЕК, които предполагат поставянето на акцент върху потребителите и цялостния растеж в рамките на прехода към устойчива енергия.

Организаторите вече приемат предложения за теми на презентационните сесии, свързани с намирането на нови начини за насърчаване на енергийната ефективност и употребата на ВЕИ. Отворени са и номинациите за Европейските награди за устойчива енергия, които отличават изключителните иновации, насърчаващи употребата на чиста, сигурна и ефективна енергия.

Top