Филкаб изгражда 5 фотоволтаични парка с обща мощност 11 MWp

Сп. Енерджи ревю - брой 3, 2012 • 12.06.2012 •

Продължава да се разширява успешното сътрудничеството между Филкаб и немския производител Q.CELLS, съобщиха от офиса на компанията.

„Филкаб направи поръчка за доставка на 46 800 броя соларни модули до края на м. май т. г. с обща мощност от 11 MWp”, разказаха те. „Фирмата изгражда фотоволтаични инсталации с кристални соларни модули от серията Q.PRO на територията на гр. Брезово, с. Старо Железаре, Сливен, Твърдица и Нова Загора.

Процентът на рекламациите за модулите Q.PRO през 2011 г. е 0,0028%, което ги нарежда на първо място по надеждност и качество. Планираните паркове ще произвеждат електроенергия около 15 000 MWh на година, достатъчно да покрие нуждите на 4125 домакинства, като едновременно с това ще спестяват 6,9 млн. т въглеродни емисии годишно”, допълват от Филкаб.

От компанията припомнят, че съвместната работа между Филкаб и Q.CELLS е стартирала през 2011-та с доставката на модули на Q.CELLS по изграждането на обект с обща мощност 1,1 MWp край с. Елшица. „Със своите 1472 kWh/kWp този парк постигна рекордно висок добив - 18% над средния добив за България - 1250 kWh/kWp”, информират с гордост те. „С изпълнението на тези проекти компанията се нарежда сред най-големите ЕРС изпълнители в България в областта на възобновяемите енергийни източници. Филкаб има вече натрупан значителен опит в изграждането на фотоволтаични паркове до ключ, осъществява последваща поддръжка и гаранционно обслужване. Комплексно предлаганите доставки и инженерингови услуги прави Филкаб търсен партньор сред инвеститорите в сектора на ВЕИ у нас”, заявяват в заключение от българската компания.

Top