Fronius получи наградата Smart Grids Pioneer 2014


Fronius International бе отличена с награда за иновации в областта на електроенергийните мрежи за участието си в научноизследователския проект morePV2grid, съобщиха от компанията.

„Целта на проекта е да засили непрекъснатото развитие на електроенергийните инфраструктури и да насърчи връзките с международните разработки. Концепцията е изготвена в сътрудничество с научния партньор AIT (Austrian Institute of Technology) и мрежовия оператор Netz Oberoesterreich. С помощта на инверторите Fronius участниците в проекта изпълниха успешни тестове, свързани с управлението на интелигентни мрежи”, заявиха от компанията.

„Проектът показва как функциите за локално управление в инверторите могат ефективно да подобрят цялостната работа на PV системите. Концепцията се основава на предпоставката, че интелигентните инвертори могат активно да допринасят за стабилността на напрежението в електрическата мрежа. Това се осъществява чрез оптимизирано локално управление на ефективната и реактивната мощност, но без използването на комуникационни технологии на по-високо ниво”, коментира Кристоф Винтер, системен инженер, който участва в проекта от страна Fronius International.

Top