Гемамекс Моушън Ко.: Акцент в гамата ни енергоспестяващи решения е пакетът "всичко в едно" от инвертор и мотор SPRiPM на Yaskawa

Енергийна ефективностТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 1, 2015

Гемамекс Моушън Ко. е доставчик на цялостни решения в областта на промишлените електродвигатели и задвижвания. Сред акцентите в портфолиото ни, свързани с повишаване на енергийната ефективност в тези системи, е гамата енергоспестяващи задвижващи решения на Yaskawa.

Пример за отлични показатели и значителен потенциал за реализиране на икономии на енергия в задвижвани с електродвигатели промишлени съоръжения е енергоспестяващата задвижваща система за децентрализирано приложение SPRiPM (Supreme) - Super premium efficiency motor drive package.

Пакетът от инвертор и мотор (с клас на защита IP65) е предназначен за директно интегриране в приложенията и покрива разширените спецификации на клас IE4 за ефективност на електродвигатели (според класификацията по стандарта IEC/TS 60034-31).

IE4MD системата се състои от електродвигател Super Premium IPM и интегриран честотен инвертор V1000. Пакетът е подходящ за множество приложения, сред които системи с изисквания за променлив въртящ момент, например помпи и вентилатори и оборудване с постоянен въртящ момент като компресори.

SPRiPM покрива клас за енергийна ефективност IE4+, като предлага цялостно решение "всичко в едно" за по-лесна инсталация. Пакетът разполага с интегрирани полеви шини и се предлага в мощностен диапазон до 4 kW.

Системата SPRiPM е насочена към проектантите и производителите на машини и оборудване за промишления сектор, които биха искали да отговорят на актуалните изисквания на директивата за екодизайн на продукти, свързани с електропотреблението.

Решението осигурява както икономически, така и екологични ползи. В допълнение към намаляване на потреблението на енергия, с интегрирането на пакета от инвертор и мотор на Yaskawa може да бъдат редуцирани общата стойност на контролната система и окабеляването, а също и времето за инсталация.

Гемамекс Моушън Ко. предлага ефективни решения за пестене на енергия в промишлени системи, насочени към различни индустриални сектори. През месец юни миналата година стартирахме специална програма за внедряване на честотни задвижвания в помпения сектор.

Георги Генчев,

управител на Гемамекс Моушън Ко.
Top