Глобал-Тест доставя измервателни уреди в рамките на проекта Young Energy Europe

Сп. Енерджи ревю - брой 1, 2018 • 13.03.2018 •

Глобал-Тест ще съдейства на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) при реализацията на проекта Young Energy Europe (YEE), съобщиха от компанията. В рамките на YEE всяка година ще се провеждат по 5 уъркшопа с енергийни скаути.

С помощта на специализирана техника те ще бъдат обучени да анализират разхода на енергия в предприятията, да измерват потреблението със съответните уреди, да използват и интерпретират получените данни с помощта на ментор от предприятието, където работят.
Ако предприятията не разполагат със съответните измервателни уреди, ГБИТК ще предостави т. нар. измервателен куфар с инструменти, селектирани на база натрупания опит в германските индустриално-търговски камари по проекта за обучение на енергийни скаути там.

Със съдействието на фирма Глобал-Тест куфарът в България ще има същите измервателни инструменти, които се намират и в куфарите в Германия. Компанията се ангажира също така безвъзмездно да обучава младите скаути за работа с измервателните уреди по проекта.

“Решихме да инвестираме в подобна инициатива защото фирмата ни е първата в България, която започна да оборудва фирмите, акредитиращи се за енергийно обследване на обществени и промишлени сгради, с измервателна техника и с натрупания вече опит и знания в областта на енергийната ефективност”, коментираха от Глобал-Тест.

Top