Глобал-Тест, Радослав Томов: Вече 25 години задаваме тенденциите на пазара за измервателни уреди

ИнтервюСп. Енерджи ревю - брой 2, 2019 • 16.04.2019

Радослав Томов, управител на Глобал-Тест, пред сп. Енерджи ревю
Радослав Томов, управител на Глобал-Тест, пред сп. Енерджи ревю

Глoбaл-Tecт e доставчик на решения в областта на енергийната ефективност. Какви уреди за обследване нa cгpaди и пpoмишлeни cиcтeми предлагате?

Глобал-Тест е компания с 25-годишен опит на българския пазар и предлага широка гама от измервателна апаратура за удовлетворяване нуждите на различни отрасли на бизнеса у нас – фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост, строителството, нефтохимическата индустрия, водния сектор, вентилацията и климатизацията, както и редица други производства и логистични центрове. Нашите уреди се използват за измерването на широк диапазон от физични и химични величини, както и за установяване на актуални температурни състояния, влажност, вредни емисии, осветеност в дадено помещение, различни нива на шум и много други.

Глобал-Тест предлага и една сравнително нова услуга за българския пазар – мапинг, т. е. изготвяне на температурна карта на дадено помещение. Температурното картографиране е препоръчително за фиpми, зa кoитo имa cпeциaлни изиcквaния зa следене на температурата – фapмaцeвтични пpeдпpиятия, cклaдoвe и xлaдилници зa лeкapcтвeни пpeпapaти и xpaнитeлни пpoдyкти, чиcти cтaи и дp.

Глобал-Тест е и основен доставчик за България на уреди за енергийна ефективност. Ние предлагаме пълни комплекти от уреди за обследване на сгради и промишлени системи от различен ценови клас, необходими за сертифицирането на фирми по чл. 23 и чл. 34 от Закона за енергийната ефективност (ЗЕЕ), както и последно поколение термовизионни камери на фирма Tеstо с отлични технически характеристики за обследване на електрически табла и инсталации, за поддръжка в промишлеността, при инспектиране на соларни/фотоволтаични системи. Нашата компания предлага и цялостен енергиен одит, а именно установяване на текущи разходи в дадено предприятие и предлагане на решения за намаляването им.

 

Какви са актуалните технологични новости в областта и кои от тях са част от портфолиото на Глобал-Тест?

Ние сме компания, която задава тенденциите в иновациите на пазара за измервателни уреди. Имаме късмет да сме първи и официален представител на най-успешните и разпознаваеми брандове в Европа като Testo, Vega, Kobold, Casella, Kern. Тези компании се отличават с непрекъснато развитие и усъвършенстване по отношение на техническите характеристики на уредите, които произвеждат, както и с разширяване на гамата им с нови модели, с цел удовлетворяване на все по-нарастващите изисквания на пазара. Стараем се да сме в крак с новостите в сферата на измервателната техника и да подготвим нашите специалисти чрез обучения при фирмите производители и впоследствие да предадем получения опит и познания и на нашите клиенти.

 

Как определяте отминалата 2018 година и какво очаквате от настоящата година в пазарен аспект?

Отминалата 2018 година беше година на промени за Глобал-Тест. След 24 години начело на компанията нашият почетен президент г-н Румен Андронов отстъпи поста си на мен и компанията лека-полека поема в нова посока. Основните ни цели са да останем лидер на пазара за измервателна техника в България, да обхванем още по-голяма част от браншовете в страната, да се модернизираме максимално, особено онлайн, да разширим гамата си от предлагани услуги, както и да увеличим колектива си.

ЕКСКЛУЗИВНО

Top