Индустриалните климатизиращи системи Blue e+ от ново поколение на Rittal гарантират оптимална ефективност

Енергийна ефективностТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 3, 2015

Сред иновациите в областта на ОВК решенията в портфолиото на Rittal е серията високоефективни охладители за стенен монтаж Blue e+. Те гарантират до 75% по-добра ефективност благодарение на интегрираните компоненти за контрол на скоростта и технологията с вградена термотръба Heat pipe.

Моделите от серията се отличават с отлична гъвкавост и разнообразни приложения, като са подходящи за внедряване в индустриални обекти по целия свят с различни номинални напрежения на мрежата.

Сред предимствата на новата серия нa Rittal от ново поколение е подобреният експлоатационен живот на компонентите и на охладителния модул благодарение на специално разработена технология за щадящо компонентите охлаждане. Климатиците разполагат с три контролни режима, сензорен дисплей и интелигентни интерфейсни решения, които позволяват лесно и удобно управление.

Серията Blue e+ е последното достижение на компанията в областта на енергийно ефективните решения за охлаждане. Дизайнът им е базиран на иновативна хибридна технология, която гарантира непостигани досега икономии на енергия. Системите работят в активен охладителен цикъл.

Интегрираните регулатори на скоростта осигуряват контролирано охлаждане спрямо моментните потребности. Вградената термотръба позволява пасивно охлаждане като разсейва (извежда) топлината от тялото на климатика, когато околната температура в помещението падне под зададената чрез контролния панел стойност.

Моделите от серията Blue e+ разполагат с енергиен етикет съгласно най-новите изисквания за етикетиране на уреди, свързани с енергопотреблението. В него фигурират стойностите на коефициента за обща енергийна ефективност и на коефициента за сезонна енергийна ефективност на климатика.

Иновативният дизайн на охладителите осигурява постоянна температура в корпуса, която може да бъде настройвана от потребителя в зависимост от зададения контролен режим. Това позволява висока надеждност на уреда през целия жизнен цикъл.

Едно от най-значимите предимства на високоефективната серия климатици на Rittal е опростеното и гъвкаво управление. Благодарение на NFC интерфейс охладителите могат да бъдат контролирани отдалечено с помощта на мобилно приложение за смартфон или таблет. Интерфейсните възможности на моделите включват и USB порт, посредством който може да бъде извършван бърз анализ на устройството със специализирания фирмен софтуер за диагностика RiDiag. Възможен е и отдалечен мониторинг чрез Ethernet.

Серията Blue e+ се отличава с подобрена параметризация, усъвършенствани възможности за достъп до данни за работата на системата и опция за извеждане на многоезични съобщения на интелигентния дисплей.

Охладителите позволяват изключително лесна и бърза инсталация, като универсалният корпус на уреда е подходящ както за стенен вътрешен, така и за частично-външен или външен монтаж. Климатиците не изискват почти никаква поддръжка, а подмяната на филтъра става бързо и без да са необходими инструменти.

Ритал
Top