Иновативни системи за автономно и аварийно захранване от Филкаб бяха сред акцентите на изложбата за ЕЕ и ВЕ

ЕлектроенергетикаБизнесСп. Енерджи ревю - брой 2, 2014

Доставчикът на цялостни решения и електротехнически продукти Филкаб представи иновативни системи за автономно и аварийно захранване на изложбата за eнергийна ефективност и възобновяема енергия през март т. г. Акценти във фирменото участие бяха реализирани проекти на фотоволтаични системи за собствена консумация и възможност за резервиране на захранването в еднофамилни къщи.

„Както е добре известно, в областта на фотоволтаичните компоненти и цялостни системи компанията си партнира с водещи европейски производители на соларни модули (Hanwha Q Cells, Германия), соларни инвертори (SMA Solar Technolog и Kostal Solar Electric, Германия) и системи за енергиен мениджмънт и съхранение на енергия”, коментираха от компанията.

Интерес сред посетителите на изложбата предизвика трифазната фотоволтаична система с мощност 13 kWp, инсталирана в еднофамилна къща в област Перник.

Системата е оборудвана с фотоволтаични панели BenQ с капацитет 260 Wp и четири соларни инвертора Sunny Tripower и Sunny Backup. Проектът включва 24 акумулаторни батерии SunLight (1500 Ah, 2 V), както и интегрирана метеостанция и автоматично превключващо табло, произведени от SMA.

„Представихме и трифазна система с мощност 11,04 kWp, оборудвана с фотоволтаични панели модел Q.Pro-G2 240 Wp и 4 соларни инвертора на SMA. Системата e реализирана в еднофамилна къща в област Пловдив и разполага с 44 акумулаторни батерии SunLight (800 Ah, 2V) и автоматично превключвателно табло, произведено от Филкаб”, разказаха те.

На изложбата компанията представи и фотоволтаична система с капацитет 3 kWp, интегрирана в еднофамилно жилище в област София. Решението функционира на базата на 2 соларни инвертора от SMA, а възможностите му за съхранение на енергия се осигуряват от 2 акумулаторни батерии SunLight (150 Ah, 12 V). Управлението на системата се осъществява посредством автоматично превключващо табло SMA.
Top