Интервю с Томас Сматлох, старши р-л международни продажби за Източна Европа и Русия в Dehn+Soehne

ЕлектроенергетикаИнтервюСп. Енерджи ревю - брой 3, 2012

Българските ни партньори имат знанието и опита да представят добре нашите продукти

Интервю с Томас Сматлох, старши р-л международни продажби за Източна Европа и Русия в Dehn+Soehne

ПОДОБНИ СТАТИИ

Уважаеми г-н Сматлох, DEHN е световноизвестна компания, предлагаща висококачествени продукти за защита и безопасност. Бихте ли представили основните продуктови категории на компанията?

Нашето мото е "DEHN защитава…"! Основната ни дейност е свързана с мълниезащита и защита от пренапрежение. С повече от 100-годишна история, ние сме признати специалисти в областта. Друга продуктова категория е предпазното оборудване за работа по ел. инсталации, за работа с напрежение и за работа по железопътни линии. Ние все още сме семейна компания, сега е ръководена от 4-то поколение. Централата на DEHN се намира в Германия, но компанията развива дейност в повече от 70 страни.

DEHN е фокусирана върху ориентираните в бъдещето пазари. Какви са последните тенденции в развитието и производството на вашите продукти?

Типичните тенденции в електротехниката се виждат по изложенията в целия свят. Възобновяемите енергийни източници като фотоволтаици, вятърна енергия и биогаз, електроразпределението чрез интелигентни мрежи и е-мобилността са най-бързо развиващите се. Докато всички те са свързани с кабели, оборудвани са с чувствителна електроника, те се нуждаят от защита. Светкавиците са най-сериозната природна заплаха в електротехниката. Нашите продукти трябва да следват тези тенденции, за да могат ефективно да отговорят като форма, функции и параметри на новите приложения.

Моля, представете някои от новите продукти на DEHN за мълниезащита на фотоволтаични паркове.

Във Франкфурт и Хановер представихме няколко нови продукта. В сферата на възобновяемите енергийни източници бих искал да спомена DEHNlimit PV 1000 V2, базиран на искрова междина арестер за фотоволтаични приложения.

Кои са вашите партньори на българския пазар?

Нашите партньори в България са: МАКРИС - специализирана в предпазно оборудване, СТИМАР - монтаж и дистрибуция и ВАЛтроник - в областта на дистрибуцията.

Имаме намерение да развиваме партньорската си мрежа в страната, тъй като искаме да спечелим повече клиенти. От друга страна, нашите продукти трябва да бъдат добре представени, за да бъдат правилно избрани и монтирани. Партньорите ни към момента имат познанието и опита да правят това.

Кои са последните индустриални и енергийни проекти в Югоизточна Европа, реализирани с продукти и инженерингови решения на DEHN?

В България продаваме продукти за мълниезащита и защита от пренапрежение за фотоволтаични паркове, като продаваме подобни продукти и в Гърция. Материали за употреба в рискова от гледна точка на експлозии среда се прилагат в нефтената и газова индустрия в някои страни от региона.Ключови думи: Томас Сматлох


Top