Изложба към 6-и Международен Конгрес за ЕЕ и ВЕИ за Югоизточна Европа

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 1, 2010

Схема и участници в зала 5

Публикуваните визитни картички се базират на предоставена на издателството текстова и графична информация от страна на участниците на изложбата. Схемата е с актуалност към датата на затваряне на броя 26 март 2010 г. Редакцията не носи отговорност за евентуални промени и неточности в публикуваната информация.

5-1 СТС Солар
Цялостно проектиране и изграждане на соларни - фотоволтаични електроцентрали. Пускане в експлоатация, гаранционна и извънгаранционна поддръжка.
Представя: СТС Солар предлага както висококачествени компоненти, така и цялостни решения за изграждане на слънчеви електроцентрали. Основните направления включват различни видове продукти, а именно: соларни модули, инвертори, оборудване за мониторинг и контрол, позиционери и конструкции за монтаж. Предоставяме безплатни консултации по всички аспекти от планирането, доставката, монтажа, узаконяването и експлоатацията на всяка една слънчева електроцентрала на земя или покрив.

5-2 БГ Соларни Панели
Ние сме производител на моно и поликристални фотоволтаични панели. Освен стандартни панели за монтаж на покриви и наземни конструкции, предлагаме стъклопакети с ФВ клетки за вграждане във фасади, парапети, козирки, слънцезащитни елементи.
Представя: На изложението представяме приложението на нашата продукция, а именно - вграждане на ФВ панели в покриви, монтаж върху покриви, вграждане във стъклени фасади на сгради.

5-3 Energy Solutions
Energy Solutions е първият производител на моно- и поликристални соларни модули на балканите произвеждащи от 2005 година. Нашите продукти и фабрика имат пълна сертификация по TUV Rhineland, докато компанията ни оперира под пълна сертификация според ISO 9000:2001. Ние също възнамеряваме да продаваме соларни инвертори, фотоволтаични системи на нашата основна компания STEELMET и соларни силови кабели на нашата дъщерна компания Hellenic Cables.
Представя:  Нашата пълна гама от поли- и монокристални соларни модули в диапазона от 40 Wp to 240 Wp, направени от най-добрите суровини и произведени с доказани и напълно развити технологични методи и строг качествен контрол. Фотоволтаичните системи на нашата основна компания STEELMET. Модули, предназначени за сградни фотоволтаични системи и специални панели. Соларни инвертори от висок клас. Нашата гама от услуги, насочена към разработчиците и инсталаторите.

5-4 KИОТО Фотоволтаикс България
KИOTO Фотоволтаикс България е дъщерно дружество на KИOTO Фотоволтаикс, Австрия, която притежава дългогодишен опит в производството на висококачествени PV-модули, които надминават всички изисквания за качество на европейските пазари. Високоефективните моно- и поликристалинни соларни модули се произвеждат в Австрия по напълно нова в световен мащаб и изцяло автоматизирана технология. От 2006 г. насам освен с продажбата на модули на големи търговски фирми, КИОТО активно се занимава и с разработването, конструирането и управлението на големи PV-съоръжения в Испания, Италия, България, Чехия, Франция и Гърция.

5-5 Ей И Ес Гео Енерджи
Ей И Ес Гео Енерджи, собственост на американската енергийна компания Ей И Ес и българо-немското дружество Гео Пауър, инвестира в изграждането на ветроенергиен парк "Свети Никола" с мощност 156 MW в района на гр. Каварна, България.
Представя: Ветроенергийният парк "Свети Никола" 156 MW е разположен в североизточна България, на територията на община Каварна, на 60 км от гр. Варна. Проектът се намира в землищата на селата Българево, Свети Никола, Хаджи Димитър, Раковски и Поручик Чунчево - на територия с размери 6х10 км. Цялата инвестиция във ветроенергиен парк "Свети Никола" е 270 млн. евро, от които 223 млн. евро са осигурени от банков консорциум, включващ Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD), Международна финансова корпорация (IFC), UniCredit Markets & Investment Banking (UniCredit) и УниКредит Булбанк, а 47 млн. евро са собствени средства на Ей И Ес. Ветроенергиен парк "Свети Никола” получи наградата на списание ЕМЕА Файнанс за най-устойчив проект на 2009 г., а Ей И Ес Гео Енерджи беше отличена с приза "Инвеститор на 2009” в енергийния сектор от Българска Агенция за Инвестиции. Тези две награди са признание за високите стандарти, съблюдавани по време на развитието и строежа на проекта.

5-6 Global Wind Power
Global Wind Power специализира във всички аспекти на разработката, инсталацията и продажбата на вятърни паркове, както и в техническия и търговски мениджмънт на вятърните паркове. Ние създаваме проекти, които да посрещнат вашите изисквания и да превърнем вашите проекти за вятърна енергия от концепция в реалност.
Представя: Global Wind Power предлага консултантските услуги за проектиране (Greenfield Development), цялостно изграждане (Turnkey), както и технически и търговски мениджмънт (Technical & Commercial Management). Ще бъдем също на разположение за презентиране на актуални проекти, които са готови за продажба.

5-7 Vestas
Vestas е световен лидер в доставката на модерна енергия. Вече сме инсталирали над 40 000 вятърни турбини в 65 държави на 5 континента. През 2008 г. Vestas инсталира нова турбина на всеки 3 часа в световен мащаб, генерирайки повече от 60 милиона MWh за година, достатъчно енергия, за да достави електричество за всички домакинства в държава с размерите на Испания и население от 45 милиона души. Затова Vestas е номер едно в модерната енергия.
Представя: Основният бизнес на Vestas включва разработка, производство, продажба и поддръжка на вятърни технологии, които използват енергията на вятъра, за да генерират електричество. Нашите експертни познания в модерната енергия покриват не само вятърните турбини. Ние се специализираме в планирането, инсталацията, оперирането и поддръжката. Нашите възможности покриват всичко от изследването на обекта до сервизирането и поддръжката. Като силен и независим партньор, Vestas може да предложи съвети на клиентите си, свързани с развитието, финансирането и придобиването на проекти за вятърна енергия. Въпреки че никога не участваме директно в такива дейности, тъй като компанията е независим доставчик на системи.

5-8 SIEMENS
Сектор "Енергетика" на концерна SIEMENS е световен лидер в предлагането на комплексния спектър от продукти, решения и услуги в областта на производството, преноса и разпределението на ел.енергия както и в добива, преработката и транспорта на първични горива нефт и газ. В областта на ВЕИ SIEMENS е със следния предмет на дейност: Вятърни турбини, генератори (морски и надземни), вкл. сервиз; соларни паркове, ВЕЦ и др.
Представя: Информационен щанд за предоставяне на информация за всички продукти и услуги на Сименс в областта на производството на ел. енергия от възобновяеми източници.

5-9 Solea
Ние успешно разработваме планирането и внедряваме соларни системи "до ключ" за нашите инвеститори. Гарантираме максимална производителност чрез висококачествени продукти и работа.
Представя: Всичките наши фиксирани и проследяващи системи за открито или за покриви са произведени в нашата собствена фабрика. Нашият монокристален Solea-PV модул е идеално продължение на нашите иновативни монтажни системи. Ние оперираме в цяла Европа, като поддържаме бази в Испания, Италия, Гърция и Чехия.

5-10 Екоел
ЕКОЕЛ БГ е създадена през 2006 г. с основна цел изграждане на системи възобновяеми енергийни източници за производство на електрическа енергия. Приоритет на фирмата е прецизното и качествено изпълнение на всеки етап от изграждането на една фотоволтаична система. Паралелно с доставката и инсталирането на системи, ЕКОЕЛ БГ разработва и проекти за соларни паркове от 1 до 3 MW за предоставяне на инвеститори

5-11 Лонг Ман Холдинг
Лонг Ман Холдинг е българска компания, специализирана в развитието, изпълнението и управлението на ветроенергийни проекти. Фирмата предлага широка гама от услуги в това направление, като концентрира дейността си в развитие и управление на проекти, изграждане на вятърни паркове, технически мениджмънт, административен мениджмънт, сервиз и поддръжка.
Представя: Консултантски услуги по развитие и управление на ветроенергийни проекти. Цялостно изпълнение на ветроенергийни проекти, технически мениджмънт, сервиз и поддръжка.

5-12 Heckert Solar
Heckert Solar е водещ немски производител на висококачествени моно- и поликристални соларни модули. От основаването през 2001 г., нашият основен фокус винаги е било качеството. Като резултат от това, успяхме да създадем мащабни бизнес контакти в цяла Европа и в света и управляваме производствен капацитет от 140 MW към 2010 г.
Представя: Тъй като високо ценим факта, че нашите продукти са изцяло произведени в Германия, ще се представим като съизложител на Германския павилион в зала 5. Там ще представим нашия стандартен модул HS-PXL и ще предоставим всякаква допълнителна информация за нашата компания и продукти.

5-12а Solarzentrum Allgau
Планиране, инсталация и поддръжка на фотоволтаични централи; монтажна система "VARIO" - издръжливост до 500 кг/м2; собствен фотоволтаичен модул "WIOSUN" с капацитет от 170 kW до 230 kW.
Представя: Най-новото изобретение от г-н Willi Bihler: комбиниран модул “PV-Therm”, който беше награден с “Federal Price 2008” за забележителни иновационни постижения в продажбите. Високо производителният комбиниран модул беше създаден като уникална съвкупност от фотоволтаичен модул и термосоларен панел с ясната цел за използване както на светлинната, така и на топлинната енергия по-ефективно и гъвкаво.

5-15 Germany Federal Ministry of Economics and Technology
Официално участие на Германия. Информационният център предлага експертни услуги на посетителите, заинтересувани от сътрудничество и/или търсещи доставчици в Германия.
Представя: Участието ще бъде подчертано от ден на фирменото представяне на 14 април и от "ден на Германия" на 15 Април с поредица от подробни лекции на уважавани германски експерти, покриващи разнообразни теми, свързани с отношенията с България.

5-16 ABO Wind
Планиране на вятърни паркове - Придобиване на площадки, оценка, договори за лизинг, техническо планиране, измерване на вятъра, одобрителни процеси, свръзване в мрежи. Строежи "до ключ" на вятърни паркове - надзор над строителството, окабеляване, полагане на основи, издигане на вятърни турбини. Оперативен мениджмънт - след въвеждане в експлоатация, вятърният парк обикновено се обслужва както търговски, така и технически от ABO Wind. Компанията предлага също и търговско и техническо управление от името на международни оператори.

5-16а IBC SOLAR
IBC SOLAR е една от водещите компании, специализирани в областта на фотоволтаичните системи. От 1982 г. досега сме инсталирали повече от 800 MW. Обхватът на дейността се простира от големи фотоволтаични централи и фамилни къщи, свързани с централното електрозахранване, до системи за независимо захранване.
Представя: IBC SOLAR ще се представи като надежден партньор. Търговската ни дейност е профилирана в две направления. Продажбата на дребно е най-важният дистрибуционен канал за IBC SOLAR. Освен компоненти и модули на утвърдени производители, IBC SOLAR дистрибутира и своя собствена продуктова линия чрез местни специализирани компании, партньори в търговията на дребно. В допълнение, IBC SOLAR изгражда фотоволтаични системи за големи търговски клиенти. Тези мащабни проекти на доставчици на фотоволтаични системи включват планиране и реализация на фотоволтаични паркове, широк спектър от консултантски услуги за финансиране, както и последващ мониторинг на системите.

5-16b Green Energy World
Основната дейност на Green Energy World е придобиване и разработване на международни проекти за вятърна енергия. Green Energy World подпомага разработващите проекти и операторите в търсенето на финансови партньори. Освен това, Green Energy World открива и подпомага подходящи инвестиционни проекти в цяла Европа.
Представя: Освен върху местния пазар в Германия, Green Energy World понастоящем е фокусирана върху възможностите във Франция, Полша и България. Компанията оперира още и в Испания, Италия и Румъния. Екипът ни разполага с нужните специфични познания в езиците, в зависимост от съответния пазар. Точно затова сме способни да обслужим и консултираме нашите клиенти индивидуално.

5-16c soleg
soleg е международен дистрибутор на фотоволтаични компоненти и соларни технологии, както и производител на соларни колектори. Компанията предлага управление на проекти, работи и като главен изпълнител по фотоволтаични паркове, изпълнени "до ключ". Soleg е дистрибутор на Sun Eye и Solar Magic power optimizer.
Представя: Цялостната дейност на фирмата.

5-16d Wiso Energieanlagen
Wiso е вашият най-добър партньор в консултацията, доставката, инсталацията и сервизирането на соларни системи за битова гореща вода (БГВ), фотоволтаични системи, котли и бойлери на пелети. Наскоро Wiso реализира фотоволтаичен проект от 1,4 MWp.
Представя: Соларна система за БГВ - Heat Pipe и U pipe технология; Високопроизводителни фотоволтаични модули, фотоволтаични проекти.

5-16e SOLARWATT
SOLARWATT AG е производител на висококачествени кристални соларни модули и доставчик на фотоволтаични системи с производствен капацитет на модулите от 150 MWp. Продуктовата гама включва стандартни модули за соларни паркове, интегрирани в сгради фотоволтаици, специални модули за неконвенционална архитектура, както и малки модули. Друга част от дейността на компанията е осъществяване на проекти "до ключ". Енергийният спектър е между 2 Watt до 320 Watt.
Представя: Моно- и поликристални соларни модули, проекти "до ключ".

5-16f Dr.-Ing. Ivan Diankov Gebaeudetechnik
Фирмата предлага инженеринг в строителството: строителна физика, динамични термични симулации, нискоенергиен строителен дизайн, моделиране на слънцезащита, детайлен анализ на термичния комфорт, проектиране на неконвенционални енергийни системи и оптимизиране на съществуващи такива, слънчево отопление и охлаждане, термоактивни площи и охлаждащи тавани, моделиране на хидравлични мрежи, проектиране на сградна автоматизация и съвременни ВиК системи.
Представя: Фирмата ви кани да се запознаете с най-съвременните решения в сградната техника свързани с лъчистото отопление и охлаждане в помещенията и с използването на енергийните ресурси. Показваме демонстрационна система с охлаждащи тавани.

5-17a Верея пласт
Внос и дистрибуция на фотоволтаични модули Phono Solar и вакуумно-тръбни слънчеви колектори Ekoenergy. Проектиране, доставка, монтаж и сервиз на фотоволтаични и слънчеви системи.
Представя: Верея пласт е официален представител за България на Phono Solar Technology Co. - член на SUMEC Group Corporation. Компанията е сред водещите китайски производители на моно- и поликристални фотоволтаични модули. От 2004 г. досега успешно са изградени няколко големи проекта на фотоволтаични централи в Германия, Испания, Италия, Чехия и Япония. С цел максимална защита на интересите на купувача, Phono Solar въвежда застраховка “Отговорност за качеството на произведената продукция”. Мисията на компанията е да осигури на клиентите си висококачествени PV модули на конкурентна цена.

5-18b Polytechnik Luft-und Feuerungstechnik
Polytechnik предлага централи на биомаса с инсталирана мощност от 300 kW до 20 000 kW (единична мощност на котел). Системите могат да бъдат използвани за отопление или за генериране на енергия (парен или ORC процес). Мощността обхваща диапазона от 300 kW до 15 000 kW електрическа енергия.
Представя: Постерен щанд с обща информация за нашите продукти.

5-18c AE&E Group
AE&E Group GmbH е международна компания за проектиране и строеж на електроцентрали, също доставяща пълна гама от компоненти и системи за генериране на електричество и екологични технологии.
Представя: AE&E е международен доставчик на one-stop-shop решения за всички технологии в сферата на производството на енергия и инженеринга в опазването на околната среда – от централи, изпълнени "до ключ", до парни генератори, от flue gas почистващи системи до пълна гама услуги за модернизация. Като доставчик, предлагащ цялостна гама продукти в множество локации в световен мащаб, AE&E покрива най-важните световни енергийни пазари, доставяйки решения, които са синоним на технологично лидерство и дългосрочни връзки с клиентите. Решенията на AE&E предлагат висока енергийна ефективност и иновативни технологии за опазване на околната среда, чрез които клиентите успешно могат да намалят влиянието над околната среда от термичните системи и процеси. Съвременните продукти са резултат от интензивна изследователска дейност и AE&E Group поставя на най-висок приоритет на текущите и бъдещите разработки в своите технологии.

5-18d Energiewerkstatt
Създадената през 1994 г., със 17 служители, Energiewerkstatt е най-голямата австрийска инженерингова и консултантска компания за вятърноенергийни проекти. Фирмата предлага услуги във всички етапи от планирането и изграждането на вятърни енергийни паркове. Участвала е в изследвания и проекти, финансирани от Европейския съюз, за разработка на енергийни концепции, базирани на възобновяема енергия. Понастоящем открива филиал в Каварна.
Представя: Energiewerkstatt е предоставила ноу-хау за половината вятърни турбини, инсталирани в Австрия (469 MW). Целта на компанията е да бъдат внедрени високите австрийски стандарти и надеждност в проекти в други държави. Услугите на компанията включват: измервания (оценка на енергийния доход, карти за потенциал на вятъра и др.), планиране (техническо и екологично планиране, въздействие на околната среда, PR концепции), внедряване (управление на строителството, процедури по одобрение), оценка, Cubes (енергийни концепции за общини и компании).

5-19 Sackl Anlagenbau
Sackl Anlagenbau предлага на всеки клиент индивидуално решение - от консултиране и планиране, реализация и внедряване, до поддръжка и сервиз. Основните области на нашата корпоративна дейност включват: възобновяема енергия, производство по договор, автомобилна индустрия, пещи, автоматизация, инженеринг и строителство.
Представя: Възобновяема енергия: Биомаса - Планиране, строеж, монтаж "до ключ" от Sackl Anlagenbau. Преработка: сортиране на отпадъци. Предлагаме цялостни решения в следните области: планиране на сгради, бетонни постройки и индустриални сгради, планиране на мощности, производство, монтаж и въвеждане в експлоатация. Пречистване на вода - системи за пречистване на вода, системи за канализационно третиране.

5-21 ПОПОВ
ПОПОВ разработва и изгражда високоефективни фотоволтаични електроцентрали.
Представя: ПОПОВ представя цялостни решения за изграждане на фотоволтаични електроцентрали.

5-22 Anji DaSol Solar Energy Science&Technology
Доставя високоефективни соларни панели с мощност от 2 W до 290 W. Проектира и разработва on-grid и off-grid системи.
Представя: Anji DаSоl Solar Energy Science & Technology е акредитирана по ISO 9001,CE.RoHS. Ние разработваме, проектираме, произвеждаме и продаваме високотехнологични панели и системи по цял свят. Продукти и услуги от DASOL: висококачествени соларни панели с мощности от 2W до 290W; проектиране и разработване на on-grid и off-grid системи; проектиране и производство на соларно осветление; приема OEM и ODM поръчки.

5-22а Corus
Corus като част от Tata Steel e вторият по големина производител на стомана в Европа. С придобиването на Corus през 2007 г., Tata Steel се нареди сред десетте най-големи производители на стомана в света с годишен производствен капацитет от близо 30 милиона тона. Компанията предлага не само суровини и крайни продукти, но и услуги в областта на консултирането и инженеринга.
Представя: Corus Construction and Engineering Products като част от Tata Steel предлага конструкции за соларни фотоволтаични системи с високо качество на достъпна цена, произведени от високоякостни студено формирани стоманени профили с 25 години гаранция на материала. Конструкциите са съобразени с изискванията, свързани с вида на панелите, почвените и климатични условия за всеки индивидуален проект. От 2007 г. компанията участва в различни енергийни проекти в Германия, Испания и Франция с общ капацитет над 20 MW. Компанията предлага не само крайни продукти, но и услуги в областта на консултирането и инженеринга от ранните етапи на проектиране до инсталирането на конструкциите.

5-22b ЕЛЕКТРО КОМ
Проектиране и изграждане на инсталации, произвеждащи електроенергия от възобновяеми енергийни източници: вода, слънце, биомаса.
Представя: Представяме италианския производител на хидротурбини GEA ORENGINE и немските фотоволтаични панели на BAUER Solarenergie. С опита на чуждестранните ни партньори и с наши добри специалисти се опитваме да предложим най-добрите решения на нашите клиенти за проектите им от възобновяеми източници.

5-23 ПРОФИЛ-И
Производство и търговия с алуминиеви профили и аксесоари. Проектиране, изработване и изграждане на монтажни конструкции. Пълна гама елементи за фотоволтаични системи. Проектиране и изграждане на фотоволтаични инсталации.
Представя: Партньори – Sunways, Германия, - производител на соларни клетки, панели и инвертори; Terrafix, Германия, - производство и монтаж на патентована система за безбетонно фундиране на метални конструкции за фотоволтаични инсталации; Elettrobrescia, Италия, - производство на соларни кабели.

5-24 PowerWind
PowerWind е немска компания, произвеждаща конвертори за вятърна енергия с номинална мощност от 900 kW и 2500 kW, предлагайки също и услуги, специфично свързани с тях. Тази динамично развиваща се компания е създадена през 2007 г. и финансирана от международния инвеститор Warburg Pincus.
Представя: PowerWind представя два продукта: PowerWind 56 е 900 kW турбина с диаметър на ротора 56 метра. Продадени са на повече от 80 клиенти от България, Италия, Полша, Румъния, Германия и Азербайджан. Добрата логистика прави PowerWind 56 особено подходяща за трудно достъпни места или за такива със слабо развита инфраструктура. PowerWind 90 е 2500 kW турбина от следващо поколение, представена миналата година и налична за доставки от средата на 2010 година. Заради новаторската концепция със синхронен генератор с постоянен магнит и конвертор за целия мощностен диапазон, PowerWind 90 може да задоволи и най-сложните изисквания на мрежата и да бъде интегриран към по-маломощни мрежи.

5-25 BGSolar™
BGSolar™ е една от водещите компании за изграждане на фотоволтаични системи в България. Фирмата работи в тясно сътрудничество с водещи международни компании в сферата на фотоволтаиците. BGSolar™ предлага пълна гама продукти и услуги в областта на фотоволтаичните системи.
Представя: BGSolar™ предлага цялостно обслужване за изграждане и експлоатация на фотоволтаични системи: одити, проектиране, доставка и монтаж на оборудване, поддръжка, административно представителство, застраховки, финансови анализи и кандидатстване за субсидиране.

5-26 ЕЛКОНТРОЛ
Консултации, експертни оценки, инженеринг "до ключ" и доставка на оборудване за обекти в областта на конвенционалната енергетика и възобновяемите енергийни източници.
Представя: Фотоволтаични панели на ИНВЕНТУКС Технологии, Германия - тънкослойна тандем технология със слоеве аморфен и микрокристален силиций и безрамкова конструкция. Мощности от 110 до 130 Wp. Панелите имат стабилно к.п.д. до 9% и висока производителност при дифузна светлина и високи температури. Размерите на панела са 1.1 х 1.3 m.

5-27 АПЕКС СОЛАР
Доставка и инсталация на слънчеви термични и фотоволтаични (PV) системи. Дизайн, компютърна симулация и мониторинг на слънчеви енергийни системи. Технико-икономическа оценка на инвестицията и анализ на спестените вредни емисии в околната среда. Разработка и управление на проекти за изграждане фотоволтаични електроцентрали.
Представя: Компоненти за изграждане на фотоволтаични системи - PV модули, инвертори, BOS материали, като конструкции за монтаж на панели върху покриви и на земя, следящи апарати (тракери), кабели и апаратура за включване на централите към електропреносната мрежа (ниско, средно и високо напрежение) и защита.

5-28 Fronius Solar Electronics
Fronius разработва и произвежда високоефективни инвертори за присъединени към мрежата соларни системи от всяка мощностна категория Предлага също и компоненти за експертен системен мониторинг.
Представя: Fronius продължава да поставя нови стандарти по света с нови технологии и креативни идеи. Това е подсилено от последните продуктови групи, Fronius IG TL - компанията пуска на пазара своя първи безтрансформаторен инвертор и в същото време най-издръжливото устройство от своя вид, доставящо максимална рентабилност. Това е единственият инвертор, който използва обикновен USB стик, да осигуряване както на системен мониторинг, така и за обновяване софтуера на инвертора.

5-29 СМЕ Консулт
СМЕ Консулт е българска компания, специализирана в провеждането на метеорологични изследвания за целите на разработването на вятърни енергийни проекти. Дружеството доставя и монтира цялата гама ветроизмервателно оборудване за оценка на вятърния ресурс и други метеорологични параметри на средата. Предлагаме анализ и обработка на данни от измервания със специализирани софтуерни продукти за целите на изготвяне на предпроектни проучвания за строителството на вятърни електроцентрали и изготвяне на доклади и оценки за обосновки за проекти за вятърна енергия пред финансиращи и други организации. Компанията разполага с история на над 300 изградени измервателни станции, като списъка с клиентите ни включва почти всички водещи инвеститори в отрасъла.
Представя: Следните услуги: Дружеството доставя първокласно ветроизмервателно оборудване; монтаж на измервателно оборудване за оценка на вятърния ресурс; поддръжка на ветроизмервателни системи; Всекидневен мониторинг и проверка на стойностите на регистрираните данни; анализ на данните и подготовка на доклади за оценка на вятърния ресурс; Подготовка на доклади и анализи за обосновка на проекти за вятърна енергия пред финансиращи банки.

Програма на 6-ти Международен Конгрес за ЕЕ и ВЕИ за Югоизточна Европа
14-16 април 2010 г., ИЕЦ-София, зала Витоша

14 април 2010 г.
9.30 Енергийна ефективност (EE)
Водещ: Х. Брей – Югоизточна европейска асоциация, Германия
- Новата директива за енергийните характеристики на сградите -ГД “Енергетика”, ЕК, Белгия 
- Устойчиво развитие на енергийния сектор – перспективи за по-добро регионално сътрудничество – Съвет за регионално сътрудничество, Босна и Херцеговина 
- Финансиране на проекти за ЕЕ и ВЕИ през 2010 и след това – Европейска Инвестиционна Банка 
- Съвременна LED технология на добри цени - AIXTRON, Германия 
- Енергийната ефективност и фотоволтаиците в Германия и Бавария – Bayern Innovativ, Германия 
- Развитието на когенерацията в Югоизточна Европа – Гръцка Асоциация за когенерация
- Turboden ORC устройство: индустриално решение при децентрализирани устройства за когенерация на биомаса – Turboden, Италия 
- Енергиен мениджър –Италианска федерация за ЕЕ

14:30 Електрически и хибридни автомобили
Водещ: Дж. Насауер, Bayern Innovativ, Германия
- Автомобилната революция на 21 век - Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България 
- Нова инфраструктура на енергийната мрежа, концепция за пренос и съхранение на енергията –  Siemens
- Най-съвременната технология e-CarTec и инфраструктура за зареждането –RWE Effizienz 
- Green Post – електрически и хибридни превозни средства за пощенски услуги - Poste Italiane
- Eлектрическите велосипеди - решение за бързо предвижване в градска среда –Еkolo.cz, Чехия 
- Литиево-йонни батерии – високоефективно съхранение на енергия –  Univerite Pierre et Marie Curie;  БАН

15 април 2010 г.
9:00 Соларен ток
Водещи: Б. Кавалов – Институт по Енергия, Холандия, и Gate East, Германия
- 12% PV цел на ЕС: насоката до 2020 година – Европейска асоциация за фотоволтаичната индустрия
- PV Legal – борба с бюрокрацията
- Германската "Слънчева долина" – GTАI Berlin, Германия 
- Зелена светлина за преференциалните цени за изкупуване в Турция – Фотоволтаична асоциация, Турция
- Цялостни решения на Шнайдер Електрик за соларни паркове – Шнайдер Електрик, Франция
- Следваща генерация високоефективна технология за масово производство на c-Si от Roth & Rau – Roth&Rau, Швейцария
- Нови начини за ел.интегриране на ВЕИ централи - ABB, Германия
- Стъклото като средство за постигане на паритет при соларния ток - Linde; Gate East, Германия
- Тънкослойни фотоволтаици на добри цени, произведени в Югоизточна Европа – Solarpro
- Тънкослойни PV панели, произведени в Гърция – Heliosphera, Гърция
- PV /термични модули - SZ Allgaeu, Германия
- Български фотоволтаични модули SUNSYSTEM – Нови Енергийни Системи
- Фотоволтаика в България. Промени в нормативната уредба през 2010 г. Развитие на инвестиционните проекти – Българска Фотоволтаична Асоциация

14:30 Електричество от вятърна енергия
Водещ: В. Киряков, АПЕЕ
- Вестас в Източна Европа - Съвременни вятърни турбини на приемливи цени - Vestas Central Europe
- Добри примери от Италия – ENEL, Италия*
- Опитът на Gamesa в България – Gamesa, Испания
- Бюрократични и други проблеми във връзка с вятърните паркове в Югоизточна Европа и опити за преодоляване на спънките – АПЕЕ
- Пазарите на ВЕИ в Югоизточна Европа - сравнение – N-Vision Energy
- Разработване на проекти в областта на вятърната енергия в България – Statkraft Markets B.V, Холандия

16 април 2010 г.
9:00 Отопление и охлаждане на база на ВЕИ
Водещ: Б. Кубан, PV технологична платформа, Турция
- Съвременните тенденции на пазара на соларната термия – Европейска федерация за соларна термия
- Иновативни решения в Турция за соларната индустрия – PV-T примери - Solimpeks, Турция
- Соларна термия – максимално използване на слънчевата енергия – Bramac, Австрия
- Технология за рециклиране и приложение на биомасата - Amandus Kahl, Германия
- Геотермалната енергия в Югоизточна Европа: голям потенциал за производство на електричество, за отопление и охлаждане навсякъде и по всяко време – Европейски съвет за геотермална енергия, Белгия

11.10 Панел: Инвестиции в ЕЕ и ВЕИ в Югоизточна Европа
Водещ: К. Лефковиц, New Europe Corporate Advisory
 Kommunalkredit, Австрия; UniCredit Leasing, Австрия; New Europe Corporate Advisory; Българска агенция за инвестиции; Environmental Investment Partners, Полша; Finance in Motion, Германия; Statkraft Markets, Холандия

14.20 Енергийна независимост на общините
 Представяне на завършени проекти от Европа - KL Local Government, Дания; Vaxjo – най-зеленият град в Европа –Vaxjo, Швеция, Sustainable Energy Concepts, Австрия; Гархинг, Германия; Малмьо, Швеция; Щутгарт, Германия и др.

Схема и участници в зала 6

Публикуваните визитни картички се базират на предоставена на издателството текстова и графична информация от страна на участниците на изложбата. Схемата е с актуалност към датата на затваряне на броя 26 март 2010 г. Редакцията не носи отговорност за евентуални промени и неточности в публикуваната информация.

6-3 Gadot Solar Solutions
Gadot Solar е подразделението за солари от Gadot group, най-голямата израелска value chain компания в областта на химическата промишленост. Подразделението е активно в разработването на проекти, цялостни решения и дистрибуция на соларни фотоволтаични компоненти в Европа и Израел.
Представя: Голямо разнообразие от марки на фотоволтаични модули и на соларни инвертори. Цялостни решения и предоставяне на консултантски услуги.

6-4 СЛЪНЧАТКА
Проектиране, инженеринг и доставка на соларни инсталации, произведени в Sonnenkraft Австрия и Ufe Solar, Германия. Високо европейско качество от европейски производители.
Представя: Соларна инсталация, произведена от SONNENKRAFT, Австрия, фабрично тествана и комплектована, отговаряща на всички европейски стандарти и изисквания.

6-5 К.А.ТЕХНОЛОДЖИ
Официално представителство на Amandus Kahl, Германия. Доставка на цялостни инсталации за производство на пелети от дърво, слама и друга отпадна биомаса. Рециклиране на битови отпадъци и автомобилни гуми.
Представя: Продуктова програма на фирма Amandus Kahl. Технологични новости в сферата на пелетопроизводството.

6-6 Сънуърлд Енерджи БГ
Проектиране, изграждане и сервиз на фотоволтаични системи. Търговия с енергоспестяващи лампи и отоплителни уреди.
Представя: Фотоволтаични системи, енергоспестяващи лампи и отоплителни уреди, външни осветителни тела.

6-7 Екоконцепт
Внос и дистрибуция на съоръжения за оползотворяване на ВЕИ: съоръжения за автоматизирано изгаряне на биомаса; слънчеви колектори за топла вода и PV; ветрогенератори и хидрогенератори. Инженеринг: монтаж на съоръжения за изгаряне на биомаса; монтаж на слънчеви колектори и PV; монтаж на ветрогенератори и хидрогенератори. Услуги: консултантска дейност; пълен енергиен одит; разработване на мерки за постигане на ЕЕ; разработване на проекти за използване на ВЕИ; оползотворяване на отпадъците и производството на топлина и ел.енергия от тях. Подготовка на документи за кандидатстване за финансиране.
Представя: Камини, водогрейни котли на всички видове и размери пелети, дървесен чипс, костилки, въглища, въглищен прах с размер до 35 мм, както и едрогабаритно твърдо гориво, соларни системи, фотоволтаици, ветрогенератори.

6-8 Vexve Oy
Като част от Vexve Group Finland, Vexve Oy е един от най-големите производители в световен мащаб с петдесет години сериозен опит от световен клас на сферични и бътерфлай вентили.
Представя: Висококачествени разпределителни отоплителни вентили.

6-9 Bronto Skylift
Bronto Skylift проектира, произвежда и продава изолирани и неизолирани хидравлични платформи за монтаж на камиони до международна клиентска мрежа. Цялата гама от продукти включва около 30 различни модела въздушни приспособления между 23 и 104 метра работна височина, проектирани да бъдат използвани за спасителни и огнеборни операции, и от друга стана за индустриални нужди, поддръжка на въздушни турбини, строителни дейности и други.
Представя: Платформите Bronto Skylift дават сигурен и икономичен достъп до турбините и роторните перки на вятърни генератори.

6-11 Севатех
Фирмата упражнява генерален мениджмънт при изграждането на фотоволтаични електроцентрали - консултации, проектиране, финансиране, доставка на пълно или частично оборудване, изграждане, поддръжка.
Представя: Технологични решения за дизайн и изграждане на фотоволтаични електроцентрали. Възможности за финансиране на проекти за фотоволтаични електроинсталации. Абсорбционни охладители за климатизиращи системи. Интегриране на соларни инсталации във фасади на сгради. Соларно улично осветление. Доставка и монтаж на ветрови електроцентрали с мощност от 1 kWp до 30 kWp.

6-12 EUROSOL
Фотоволтаични решения и компоненти. Продажби на едро, инженеринг по проекти, сглобяване на системи за всякакви нужди. Представя: Фотоволтаични модули, инвертори, EUROSOL шкафове за оборудване.

6-12 Мотто Инженеринг
Мотто Инженеринг е млада, иновативна компания, специализирана в проектирането и изграждането на соларни системи, както за автономно ползване (off grid), така и за свързване към електропреносната мрежа (on-grid). Нашите услуги са свързани с цялостното изпълнение на един соларен проект: предпроектни консултации, слънчево-енергийни одити, идейни фотоволтаични проекти, инвестиционни проекти, изграждане и монтаж, гаранционен и след гаранционен сервиз. Соларните проекти разработваме съвместно с нашата партньорска фирма Eurosol, която през последните 10 години е изградила над 1000 фотоволтаични централи в цяла Европа.
Представя: Соларните модули на световноизвестните фирми Solon, Sharp, Schott Solar и Yingli и висококачествените инвертори Powador на немските ни партньори Kaco New Energy. Посетителите ни ще могат да видят различни експонати на соларни панели и инвертори и да разговарят лично с наши колеги от България и Германия. На изложението ще акцентираме основно върху нововъведения сред фотоволтаичните модули, автономните (off-grid) соларни системи, фотоволатаичните системи за вграждане SOLON Black 160/05 и иновациите сред инверторите на KACO New Energy - като например Powador 4000 supreme с Power Boost-Mode (КПД=97,2%) и Powador Megawatt-Station (AC-мощност: 1050 kW).

6-15 juwi solar
juwi е една от водещите компании в сектора на възобновяемите енергийни източници в световен мащаб. От 1996 година, разработва, планира, финансира и оперира съоръжения и системи, които използват възобновяема енергия – вятърна, слънчева, биоенергия.
Представя: Juwi group проектира, строи, финансира и оперира с покривни и открити фотоволтаични инсталации от голям мащаб. Juwi доставя ефективни в ценово отношение и високотехнологични проекти на базата на дългогодишен опит. Използва тествани технологии за всички наши фотоволтаични инсталации. От 1996 година насам, компанията е инсталирала повече от 1,200 фотоволтаични централи с общ капацитет от 400 000 кW.

6-16 SCHOTT GLAS EXPORT
SCHOTT чрез своето звено SCHOTT Solar е най-големият производител на соларни клетки и фотоволтаични модули в Германия. Компанията е водеща в световен мащаб в производството на ресивъри за слънчеви електроцентрали, които работят с концентрирана слънчева енергия.
Представя: Концернът SCHOTT представя фотоволтаични модули от своята производствена гама на базата на кристален и аморфен силиций, характерни с високата си енергийна ефективност при реална експлоатация, резултат от натрупания над 50-годишен опит в областта на соларните технологии.

6-16a Група компании КОНТИ, Русия
Мащабно реновиране на жилищния фонд на Москва. Вертикално-интегрирано производство на иновационни слънчеви панели.
Представя: Слънчеви модули с двустранна чувствителност-60% по-високи добиви по сравнение с едностранните. Собствено производство и ноу-хау от суровината до присъединяване към електрическата мрежа. Ние вярваме в качеството на нашите модули, затова предпочитаме да не продаваме, а съвместно да изграждаме слънчеви централи върху покриви на сгради, бензиностанции и върху земя.

6-20 ИНКОТЕКС СИСТЕМС
Инкотекс Системс е производител на електронни устройства, утвърдил се  както на българския, така и на международния пазар. Най-новото направление, в което са насочени усилията на разработващите инженери, е светодиодно осветление (улично, парково, интериорно и др.), рекламни и информационни табла базиращи се на LED технологиите.
Представя: Инкотекс Системс предлага автоматизирани осветителни тела за улично и парково осветление. Последният продукт, патентован от Инкотекс Системс, е 9,W LED крушка със стандартен Е27 цокъл, еквивалентна на 75 W крушка с нажежаема жичка.

6-21 Егнатия България
Егнатия България е основана през 2001 г. като строителна компания, част от Егнатия Груп. Тя предоставя решения "до ключ" при строителството на фотоволтаични паркове, обекти за ветрово измерване, сгради и инфраструктура, телекомуникационни мрежи, търговски обекти и офиси, външни ел.захранвания ниско и средно напрежение с повече от 800 изградени обекта. Фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2008 от TUV Норд и е оторизирана в изграждането на всички категории строежи от 1-ва до 5-та група от Българската строителна камара.
Представя: Решения "до ключ" в областта на фотоволтаичните паркове и ветроизмервателните кули, включващи следните дейности: проучване, придобиване, проектиране, легализация, доставка на оборудване, строителство, инсталация, оптимизация и поддръжка. Егнатия България предлага ветроизмервателни кули с височина до 105 метра, както фиксирани или неподвижни устройства за фотоволтаични паркове, посредством вертикалното производство на компанията.

6-22 ЧИ ЕССЕ ТРЕЙДИНГ
ЧИ ЕССЕ ТРЕЙДИНГ е изключителен представител за България на италианската фирма SCENERG със седалище във Верона.
Представя: SCENERG - производство на фотоволтаични модули, притежаващи европейски сертификати за качество. Изграждане на фотоволтаични централи до ключ - от проектиране до пускането им в експлоатация. Гаранционно и следгаранционно обслужване и сервиз. Европейско финансиране на проектите.

6-23 wpd think energy
wpd е международна компания, която разработва и оперира с проекти за възобновяема енергия. Основен дял от търговската й дейност са наземни и водни вятърни паркове, както и разработката на соларни централи. Ние разполагаме с нужните познания и опит, за да внедрим проекти за вятърна енергия и можем да съпроводим всички фази на проекта.
Представя: От 2007 г. wpd Bulgaria EOOD е активна и на българския пазар. През септември 2009 г. нов офис отвори врати във Варна и двама членове на екипа работят в пряко сътрудничество с офиса на wpd в Германия, за да координират проектите в страната. За 2011 г. са планирани 3 големи вятърно енергийни проекта. wpd се интересуват от нови партньорства, както и от закупуване на вятърни проекти във всякакви фази.

6-24а Електро-Соларни Системи
Основната дейност на фирма Електро-соларни системи е проектиране, доставка и монтаж на комплектни  фотоволтаични системи от различен тип за производство на електроенергия, свързани към електропреносната мрежа или независими такива. Освен това сме официални представители и дистрибутори на едро на редица водещи европейски производители на модули и компоненти за соларни системи.
Представя: Компанията ще има удоволствието да представи висококачествени фотоволтаични модули, инвертори и конструкции. Нашите консултанти ще се постараят да отговорят на всичките ви въпроси.

6-25 КРИС 94
Пълен електроинженеринг на вятърни паркове; изграждане на трафопостове, ел. табла и съоръжения СрН и НН; външни и вътрешни ел. инсталации на обществени и промишлени обекти. Търговия с ел. апаратура НН и СрН; електроматериали; кабели; кабелна арматура; заземителни устройства и аксесоари.
Представя: КРИС 94 е специализирана в търговията с електроматериали, електроинженеринг и сервиз. Вече 16 години организацията е синоним на качество и надеждност и заема водещо място в енергетиката. Доказателство за това е и работата на инженеринговия отдел, който за последните две години активно участва в изграждането на ел. захранването на ветрогенератори. Факт са немалкото приключени обекти на дружеството, между които е "Свети Никола"- най-големият ветроенергиен парк в България. В момента КРИС 94 работи по ел. захранването и на друг голям парк в Североизточна България - "EVN-Енертраг Каварна", където ще бъдат изградени 25 бр. вятърни генератори с обща инсталирана мощност 50 MW.

6-26 China Electric Equipment Group (CEEG)
China Electric Equipment Group (CEEG) е един от най-големите производители на трансформатори и фотоволтаични панели в Китай, доставяйки до повече от 1,000,000 клиента по света. CEEG предлага всички продукти за фотоволтаици и произвежда блокове, пластини, клетки, модули и системни решения.
Представя: Нашите SE соларни модули. Революционен продукт – Selective Emitter TM Solar Module. Същият размер на модула, същото работно време - 10% повече производителност!

6-32 НЕС – Нови Енергийни Системи
Производство на изделия, ползващи ВЕИ: Слънчеви термални колектори, бойлери, буфери, термосифонни системи; отоплителни котли; фотоволтаични модули.
Представя: Фотоволтаични модули SUNSYSTEM.

6-37 НАИ
Изработка и монтаж на ветроизмервателни мачти, поддръжка и обработка на отчетените от тях данни. Кули за метрологичен мониторинг, отчитащи: силата, скоростта и посоката на вятъра, налягане, температура, влажност и радиация на въздуха.
Представя: Макет на ветроизмервателна мачта. Материали, запознаващи клиентите с предлаганите изделия и услуги.

6-38 Asemid Solar
Asemid Solar работи в областта на възобновяемите енергийни източници, като е фокусирана върху използването на соларната енергия за производство на електричество. Компанията предлага комплексни решения за подготовка, изграждане и обслужване на фотоволтаични централи. Предлага оторизирана продажба на соларни модули от производителя RISEN ENERGY и осигурява консултации за избирането и закупуването им.
Представя: Asemid Solar е представител на фотоволтаичните соларни модули на Risen Energy за Централна и Източна Европа и разширява своята дейност в страните от Югоизточна Европа. На изложението ще представи соларните панели на Risen Energy. Компанията Risen Energy е бързо развиващ се производител на фотоволтаични продукти с клетки от монокристален и поликристален силиций. Производственият капацитет на соларните модули е повече от 300 MW. Продуктите на Risen са стриктно тествани, а качеството е сертифицирано от най-значимата международна организация за контрол на качеството, като надхвърля дори най-високите международни стандарти, включително CE, TUV/IEC61215, TUV/IEC61730, RINA/EN61215, RINA/EN61730, UL и ISO9001:2000.

6-40 ETEM BUILDING SYSTEM
Производство на алуминиеви профили, стандартни и по чертеж на клиента. Архитектурни системи и фотоволтаични конструкции.
Представя: Конструкции за изграждане на фотоволтаични паркове, вентилируема фасада с фотоволтаични панели.

6-40а СПИСАНИЕ ЕНЕРДЖИ РЕВЮ
Най-новото издание на Ти Ел Ел Медиа ООД – водещото у нас издателство за специализирана техническа периодика. ЕНЕРДЖИ РЕВЮ е специализирано техническо списание, фокусирано върху актуална продуктова, техническа и браншова информация от областите: Енергетика; Възобновяеми енергийни източници; Енергийна ефективност; Енергийни проекти; Енергийно строителство. Излиза три пъти годишно през 2010 година.
Представя: Списание Енерджи ревю – списанието на модерната енергетика в България, ПИЛОТЕН БРОЙ, 1/2010.

6-41 CINK Hydro Energy k.s.
Вашият доставчик на оборудване за малки ВЕЦ до 3 MW единична мощност.
Представя: Напълно автоматизирани хидроагрегати за производство на електрическа енергия от малки ВЕЦ, базирани на CROSSFLOW, PELTON, FRANCIS и KAPLAN турбини, с микропроцесорно управление, защити и автоматика, и автоматични машини за почистване на решетки.

6-42 Консоларис - България
Фотосоларни системи.
Представя: Елементи и оборудване за фотосоларни паркове.

6-50 Carlo Gavazzi Automation
Carlo Gavazzi Automation е международна група за електроника, чийто основни дейности са проектиране, производство и маркетинг на електронно оборудване, насочено към глобалните пазари на индустриална и сградна автоматизация.
Представя: Carlo Gavazzi може да предложи цялостни и модулни решения за наблюдение и управление на ефикасността на фотоволтаичните паркове, както и пълен пакет услуги в областта на вятърно генерираната енергия.

6-51 ТОПЛИК
Водеща фирма в областта на отоплението, вентилацията, климатизацията, газификацията и изграждането на геосоларни системи.
Представя: LED лампи, соларни фотоволтаични панели, геотермални помпи.

6-52 БИ СИ АЙ
БИ СИ АЙ е иновативна, българо-немска компания, създадена като дружество с инвестиционна цел в областта на възобновяемите енергийни източници, предимно фотоволтаичните електроцентрали. БИ СИ АЙ поставя началото на развитието на мащабни проекти за добив на електроенергия от слънцето в България (минимум 10 МВт). Успехът на нашето начинание е гарантиран от дългогодишния опит на екипа ни от български и немски професионалисти в изграждането на екологично чисти и високоефективни фотоволтаични електроцентрали, които осигуряват оптимална рентабилност за нас и нашите партньори.
Представя: Компанията ни е заявила инвестиционното си намерение за реализирането на мащабни проекти за изграждане на фотоволтаични електроцентрали в градовете Казанлък, Пловдив, Чирпан, Нова Загора, Стралджа, Болярово, Елхово, Тополовград с обща проектна мощност от над 300 мегавата. Портфолиото ни включва изобилие от ФВ проекти на различни етапи на развитие, някои от които готови за изграждане. Бихме искали да представим и обсъдим с вас реализацията на различните фази по проектите - от набавянето на необходимите разрешения и лицензи, през фазата на изграждане на инсталацията до пускането й в експлоатация, както и нашия бизнес модел и бъдещи възможности за съвместна работа.

6-56 Интелстав
Проучване на енергийния потенциал на вятъра и възможностите му за използване като източник на енергия. Наличие на енергийни ресурси на вятъра за различни точки в пространството и на различни височини.
Представя: Проекти за ВЕИ в различна проектна готовност.

6-57 Адвансд Бизнес Сълюшънс
Advanced Business Solutions (ABS) е фирма, която специализира в консултиране на фирми и частни лица в следните сфери: управление на енергийни проекти, свързани с възобновяеми източници на енергия; консултиране по проекти, свързани с Европейските оперативни програми като "Програма развитие на селските райони" 2007 - 2013; консултиране на фирми и частни лица от различни сфери на икономиката.
Представя: Компанията предлага възможности за управление на енергийни проекти, свързани с възобновяеми източници на енергия и е специализирана в областта на фотоволтаични електроцентрали. ABS предоставя пълен набор от услуги в тази област: намиране на подходящ терен, изработване на бизнес план, проектиране на соларен парк, събиране на пълния набор от документация и разрешителни (включително дългосрочен договор за изкупуване на произведеното електричество), изграждане на инсталацията, както и поддръжка и охрана на съоръжението. Тези услуги могат да бъдат предоставени поотделно или заедно “до ключ” в зависимост от ситуацията и предпочитанията на клиента.

Открита площ Белчев-Моторс
Производство на електромобили и китове за трансформация на превозни средства в електрически.
Представя: Електромобил Xcar Sherpa.
Top