Изложба за интелигентна възобновяема енергия се проведе на Intersolar Europe

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 3, 2017

Изложба за интелигентна възобновяема енергия се проведе на Intersolar Europe

По време на тазгодишното издание на водещото изложение за соларната индустрия Intersolar Europe (31 май - 2 юни, Мюнхен) се проведе специална изложба, посветена на интелигентната възобновяема енергия, съобщават организаторите от Solar Promotion. В рамките на събитието Технологичният институт в Карлсруе (KIT) и партньорите му от асоциацията Хелмхолц обсъдиха как нови методи и технологии могат да оформят енергийната система на бъдещето.

Тяхната нова инфраструктурна платформа Energy Lab 2.0, основана от германското правителство и федерална провинция Баден-Вюртемберг, изследва сложните връзки между елементите в енергийната система. С помощта на симулиращата платформа може да се тестват нови подходи за интегриране на различни технологии в системата.

“Промените в енергийния свят изискват нова архитектура на електроразпределителната мрежа и ИТ-базирани подходи, за да се постигне интелигентно обвързване и управление на различните източници. През следващите няколко години Energy Lab 2.0 ще се съсредоточи именно върху това.

Intersolar Europe е чудесна възможност да представим проекта си на посетителите и да дадем представа за това как могат да бъдат разработени рамковите условия”, коментира проф. Роланд Дитмайер от Института по микропроцесна техника към KIT.
Top