Изложбената площ на Intersolar Europe 2018 е напълно резервирана

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 2, 2018

Изложбената площ на Intersolar Europe 2018 е напълно резервирана

Изложбеното пространство на тазгодишното издание на Intersolar Europe, което ще се проведе между 20 и 22 юни т. г. в Мюнхен, е напълно резервирано два месеца преди началото на събитието. Това отразява регистрирания в световен мащаб ръст във фотоволтаичната индустрия, информират организаторите от Solar Promotion.

Според експертите прогнозите за сектора са оптимистични предвид очакваното пускане в експлоатация на приблизително 110 GW соларни мощности само до края на тази година. В рамките на водещото изложение за соларната индустрия ще бъде обсъдено бъдещето на PV пазара и в кои негови области съществува неоползотворен потенциал за развитие.

Благодарение на ръста в соларната индустрия организаторите на изложението очакват да посрещнат освен дългогодишните си изложители още много компании от всички направления на фотоволтаичната индустрия - от поддръжка и експлоатация на инсталации до производство на соларни клетки.

Модерните технологии за децентрализирана енергия са от ключово значение за фокуса на тези фирми. Индустрията е в преход към нов модел, в който мрежите, дигитализацията и децентрализацията ще играят централна роля, а технологията няма да бъде разглеждана изолирано, а като част от по-голяма система.

Организаторите на Intersolar Europe съобщават, че положителното пазарно развитие не само е подтикнало компаниите да резервират изложбената си площ по-рано, но и да увеличат размерите й. Това обаче не е единственият индикатор за продължаващия ръст в соларната индустрия.

Случващите се пазарни промени са отразени и в новия формат на събитието. Освен с утвърдилия се форум за технологии за съхранение на енергия ees Europe, за първи път Intersolar Europe ще се проведе паралелно с две допълнителни изложения под новия бранд The smarter E Europe.

От тази година Power2Drive Europe и EM-Power ще акцентират върху темите от областта на електрическата мобилност и интелигентното енергопотребление в индустрията и сградите. Благодарение на тази нова цялостна концепция на изложението, както и на благоприятните условия на PV пазара, се очертава събитието да е по-успешно отвсякога, смятат от Solar Promotion. Очаква се във форума да се включат 1200 изложители, които ще представят предлаганите от тях продукти и услуги на изложбена площ от 86 000 кв. м.

“С посетители и изложители от 150 държави Intersolar Europe е събитието, отличаващо се с най-силно международно участие в сектора, предлагайки платформа за установяване на контакти. Скоростта, с която бе резервирано изложбеното пространство на изложението тази година, затвърди нашата пазарна оценка.

Очакваме с нетърпение да се включим в събитието и да се срещнем с настоящи и бъдещи партньори”, споделя изпълнителният директор на Германската соларна асоциация Карстен Кьорниг.

Както всяка година, Intersolar Europe ще включва и богата съпътстваща програма от конференции, изложбени форуми и специални събития. В рамките на конференцията Intersolar Europe, която ще се състои на 19 и 20 юни т. г., ще бъдат разгледани нови бизнес модели и схеми за финансиране, независими от електроразпределителната мрежа технологии, плаващи инсталации и агрофотоволтаици, както и фотоволтаиците като част от електрическата мобилност.

По време на форума ще бъдат връчени и редица награди - новият приз The smarter E AWARD в категориите “Интелигентна възобновяема енергия” и “Забележителни проекти”, както и традиционните Intersolar AWARD и ees AWARD. Официалната церемония по връчването на наградите ще се проведе на 20 юни.
Top