Изложението Intersolar Europe с рекорден брой посетители

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 3, 2010

Едно от най-значимите събития в областта на соларните технологии, международното изложение Intersolar Europe, бе обект на голям интерес, надминавайки очакванията на своите организатори. Около 72 000 посетители от 150 страни станаха част от ежегодното събитие, провеждащо се в Мюнхен от 9 до 11 юни т.г. 1 880 изложители представиха продуктите и услугите си на площ от 134 000 кв. м. в рамките на 12 зали и прилежащата открита площ.

Intersolar Europe 2010

в соларната индустрия завърши с рекорд. Маркус Елсасер, управител на Solar Promotion, Pforzheim, един от организаторите на Intersolar Europe, заяви: „Изключителният успех на Intersolar Europe 2010 може да се обобщи в едно определение: световен шампион! Броят на посетителите надмина и най-смелите ни очаквания. Според предварителните резултати сме успели да посрещнем около 72 000 посетители - това означава увеличение от около 23% в сравнение с миналата година (58 627 посетители). По този начин Intersolar Europe изпраща ясно послание към соларната индустрия в целия свят”.

Организаторите регистрират увеличение не само в броя на посетителите, но и в този на изложителите, който се е покачил значително: тази година 1880 (за сравнение - през миналата година броят е 1414) компании са представили иновациите си в Мюнхен - 33% ръст в сравнение с миналата година

Ръстът се изразява и в увеличаване на изложбената площ - с 29% повече изложбени площи на фона на 104 000 кв. м. през 2009 г.

Другият организатор на събитието, Клаус В. Зайнахт, управител на Freiburg Wirtschaft Touristik und Messe, също е удовлетворен от успеха на Intersolar Europe 2010: „Не само че имахме повече изложители, посетители и се радвахме на по-голям медиен интерес от предишното издание, но регистрирахме и увеличен интерес извън пределите на Германия. 53% от изложителите са чужди фирми, а посетителите са представители на 150 различни държави. Това е ясно доказателство за утвърдената позиция на Intersolar Europe като място за международна среща на индустрията и водещо събитие в областта на соларните технологии”. Повечето от чуждите изложители са представители на Китай (339 компании), Испания (73 компании), Италия (69 компании) и Австрия (57 компании), съобщават от организаторите.

За трети пореден път Intersolar AWARD

беше връчена на иновативни, революционни продукти и услуги, представени на Intersolar Europe 2010. Тъй като носителите на наградата Intersolar бяха обявени в първия ден от изложението - 9 юни, победителите имаха възможността да се възползват от повишения интерес на посетители и медии. Наградата в категория Фотоволтаици беше връчена на ABB Schweiz, Gehrlicher Solar и SMA Solar Technology. Победители в категория Соларни технологии станаха FSAVE Solartechnik, InvenSor, както и съвместната кандидатура на The Institute for Building Construction and Design at Stuttgart University, Ritter Energie- und Umwelttechnik, Hydro Building Systems и Frener & Reifer Metallbau. Festo, GEMO-TEC и Gebr. Schmid получиха наградата Intersolar в новата категория Технологии в производството на фотоволтаици.

Intersolar Europe Conference

която се състоя преди и по време на Intersolar Europe, от 7 до 11 юни в Международния конгресен център Мюнхен, получи добър старт под новото си име. Тази година всички индивидуални сесии от предишните години бяха обединени под един покрив - Intersolar Europe Conference. Конференцията бе разделена на области като „фотоволтаици”, „соларни-термални технологии” и „соларно-термални заводи за производство на енергия”. Около 140 спикери споделиха информация от индустрията в повече от 30 сесии и привлякоха повече от 2200 участници.Top