МАВА ИНДУСТРИАЛ проведе Семинар и Ден на отворените врати

ЕлектроенергетикаБизнесСп. Енерджи ревю - брой 6, 2011

В края на ноември 2011 се проведе семинар на тема "Технология на сгъстения въздух и енергоспестяващи методи", организиран от фиpма МАВА ИНДУСТРИАЛ. „Семинарът е изключително с образователен характер и се базира на научните изследвания и приложения на върховите технологии, осигуряващи до 30% енергоспестяване, съчетано с опазване на околната среда и по-ниски експлоатационни разходи.

Производител е немската фирма KAESER KOMPRESSOREN, един от водещите световни производители в областта на сгъстения въздух, чийто изключителен представител за България е фирма МАВА ИНДУСТРИАЛ. Представени бяха на практика качествата и предимствата на последните модели компресори, специално осигурени за целта, а именно: винтови компресори ASD-47 PTG със SIGMA CONTROL 2, CSD 125, AIRCENTER SM 15 с вграден хладилен изсушител и резервоар, въздуходувка CBC 110 Pr и др.”, разказват организаторите.

Новите винтови СSD компресори на KAESER отговарят на изискванията за висока енергийна ефективност, изключително тихи, с минимална поддръжка, надежни и доставящи сгъстен въздух с най-високо качество. Това е постигнато чрез иновации в дизайна, двигателната система, охлаждане и вентилиране, заглушаване и методите за поддръжка. Основните им предимства са:

* Винтова двойка SIGMA PROFILE - ниска консумация на енергия, голяма ефективност.

* Енергоспестяваща директна предавка за отстраняване на трансмисионните загуби.

* Иновативен радиален вентилатор - тих и ефективен; с 50% по-ниска консумация на енергия.

* Ефективна система за охлаждане чрез три отделни потока.

* Усъвършенствана високоефективна масло-сепараторна система, която удвоява живота на сепараторния филтър и гарантира минимално съдържание на аерозоли в компресирания въздух.

* Синтетичните масла SIGMA FLUID позволяват увеличен интервал за подмяна на маслото.

* Лесен за поддръжка - висококачествени, издръжливи компоненти, разположени логически.

* Технологията SIGMA CONTROL 2 предлага възможност за достъп чрез Internet с цел автоматичен контрол и следене работата на компресорния пакет. Интерфейсът Profibus позволява обмен на данни за комуникация с други системи с цел мониторинг на компресиран въздух като SIGMA AIR MANAGER (Главно управление на компресорна станция).

С цел намаляване на експлоатационните разходи и оползотворяване на вложената енергия, KAESER предоставя възможност за вграждане в компресорните агрегати на система за подгряване на вода PTG, която може да бъде ползвана за нуждите на бита и производството. „По този начин клиентът възвръща хиляди левове, изразходвани за електроенергия, във вид на подгрята вода. Инсталирането й не усложнява управлението на компресора и не изисква оператор, който да я стартира или изключва”, разказват от МАВА ИНДУСТИАЛ.

По думите на организаторите, интересът към семинара е бил изключително голям от страна на технически директори, енергетици, инженери, технолози, проектанти както от индустриални и производствени водещи български фирми, така и от фирми, разработващи технически проекти, и ще създаде нови перспективи за бизнес сътрудничество и значителни ползи в производствени икономии за своите активни и потенциални клиенти.

МАВА ИНДУСТРИАЛ продължи с представянето на последните модели компресори и въздуходувки, чрез организирания седмица по-късно Ден на отворените врати в шоурума на централния офис на фирмата.

„Всеки от гостите бе обект на специално внимание от страна на нашите специалисти, които детайлно запознаваха с техническите възможности на демонстрираното оборудване, както и получи индивидуален сертификат за участие и разнообразни фирмени подаръци”, споделят от МАВА ИНДУСТРИАЛ.

Като продължение на своята политика по качеството и с цел постоянно запознаване на партньорите си с новостите в областта на технологията на сгъстения въздух, МАВА ИНДУСТРИАЛ планира да проведе подобни безплатни обучения през месеците април и септември 2012 г. в София и Стара Загора.
Top