Max Weishaupt представи нова моноблокова горелка WKmono 80 на ISH 2015

Сп. Енерджи ревю - брой 2, 2015 • 23.04.2015 •

Фирма Max Weishaupt представи своята нова моноблокова горелка WKmono 80 по време на тазгодишното издание на изложението ISH във Франкфурт, Германия. „WK mono 80 предлага широк спектър на мощността, който досега се достигаше единствено от разделни горелки с външни вентилатори. Чрез отпадането на външния вентилатор отпада и въздуховодът, което води до много по-лесен и бърз монтаж”, заявиха от компанията.
При разработването на горелката е отделено специално внимание на компактния дизайн. По този начин комбинираната горелка WKmono 80 с мощност 17 MW е с компактна обща дължина от само 1630 mm. Освен това се отличава със своята много добра аеродинамичност, енергоефективност и ниски нива на шум. Въпреки компактния си дизайн, всички компоненти, като смесително устройство, въздушни клапи и горивен автомат, са леснодостъпни. Смесителното устройство в стандартната си дължина може да се приведе в позиция за сервиз вътре в корпуса на горелката без да бъде демонтирано. Удобството на въвеждането в експлоатация на WKmono 80 е осигурено от дигитално меню.
„Редом със смесителното устройство, много други компоненти произхождат от вече доказаните WK горелки. Това е предимство за сервизни специалисти и оператори на горелки при снабдяване и складиране на резервни части, както и по време на обучение и сервиз”, коментираха производителите. Горивният автомат на Weishaupt гарантира оптимални стойности при изгаряне и лесна употреба. Интегрираният интерфейс позволява трансфера на цялата необходима информация и команди към външни системи за мониторинг.

Top