Над 550 студенти и ученици са преминали през годишните стажантски програми на ЧЕЗ

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 5, 2015

В рамките на последните 7 години общо 550 ученици и студенти са станали стажанти на ЧЕЗ, а 109 от тях са били назначени в дружеството след приключването на стажа, споделиха от компанията. Само от началото на годината над 112 студенти и ученици са взели участие в стажантската програма на ЧЕЗ.

Основната цел на програмата е да осигури възможност за професионално и личностно развитие на младите хора. Те се запознават с практическата спецификация и особеностите на бизнеса, което им предоставя възможност за успешно кариерно развитие. Участниците се подбират по документи и интервю, а по време на програмата всеки стажант работи със специално обучен наставник.

ЧЕЗ ежегодно провежда информационни дни във висши училища и професионални гимназии с цел популяризиране на стажантските си програми. Някои от партньорите на дружеството в София са Техническият университет, Колежът по енергетика и електроника, МГУ “Св. Иван Рилски”, ВТУ “Тодор Каблешков”, Университетът за национално и световно стопанство, както и 13 технически и 6 икономически гимназии от Плевен, Кнежа, София, Горна Малина, Перник, Кюстендил, Благоевград и др.

Тази година се организира и конкурсът за студенти от трети и четвърти курс “ЧЕЗ Иноватор за студенти”. Студентите ще могат активно да се включат в дейността на компанията чрез разработки и предложения, а наградите са 10 стипендии. Стажантите на ЧЕЗ ще могат да участват и в националния конкурс за есе на тема “Стажът - моята първа стъпка в кариерата”, който е част от инициативата “Оставам в България”. Голямата награда в конкурса е посещение на Европейския парламент в Брюксел.
Top