Над 850 експерти взеха участие в Energy Storage 2014

Сп. Енерджи ревю - брой 2, 2014 • 08.05.2014 •

Над 850 експерти от 46 държави взеха участие в конференцията и изложението Energy Storage 2014 между 25 и 27 март т. г. в Дюселдорф, съобщиха организаторите от Messe Duesseldorf.

Представители на бизнеса, политиката и научния сектор дискутираха развитието на системите за съхранение на енергия, а редица компании и научни институти представиха своите най-нови продукти и открития в областта.

Сред изложителите бяха Siemens, Areva, FIAMM Energy Storage Solutions, SMA Solar Technology, Younicos, Hydrogenics, Varta Storage, RWE и E.ON. Един от акцентите на събитието беше новият електромобил с технологията iDrive на BMW.

“Пазарът на системи за съхранение на енергия е в същата ситуация, в която беше фотоволтаичният сектор преди 10 години. Индустрията трябва да постигне за 3 години това, което постигна фотоволтаичният сектор за 10 години”, коментира в заключителната си реч проф. д-р Айке Вебер, председател на организационния комитет на Energy Storage, президент на Германската асоциация за системи за съхранение на енергия (BVES) и директор на Института Фраунхофер за соларни енергийни системи.

През следващата година Energy Storage ще се проведе заедно с 9-ото издание на Международната конференция за системи за съхранение на възобновяема енергия (IRES 2015). На събитието между 9 и 11 март 2015 г. в Дюселдорф се очакват над 1000 участници и близо 100 изложители.

Top