Научно-техническият съюз по минно дело, геология и металургия отбеляза 50-годишнина

БизнесСп. Енерджи ревю - брой 4, 2015

На 16 юни т. г. Научно-техническият съюз по минно дело, геология и металургия (НТС по МДГМ) официално отбеляза 50 години от своето учредяване. Тържественото събрание на организацията бе уважено от президента на Република България Росен Плевнелиев, Жечо Станков, зам.-министър на енергетиката и Бойко Малинов, зам.-министър на околната среда и водите.

Научно-техническият съюз по минно дело, геология и металургия отбеляза 50-годишнина

ПОДОБНИ СТАТИИ

В приветствието си към участниците в събранието проф. д-р Цоло Вутов, председател на НТС по МДГМ подчерта активната дейност на научно-техническия съюз през годините, авторитета и признанието на съюза сред научно-техническата общност в страната и в чужбина. Съюзът е член на 17 международни организации и академии с предмет на дейност в минно-металургичните отрасли, геологията и опазването на околната среда, в това число и Световния минен конгрес.

"На събранието бяха връчени многобройни индивидуални награди и плакети за принос и заслуги към работата на Съюза, както и званията "Почетен член на НТС по МДГМ", "Заслужил миньор на НТС по МДГМ", "Заслужил геолог на НТС по МДГМ" и "Заслужил металург на НТС по МДГМ".

Проф. д-р Цоло Вутов получи наградата "Почетен благодетел" на Федерацията на научно-техническите съюзи в България, както и званието "Заслужил миньор на НТС по МДГМ". Инж. Добри Цветков, изпълнителен директор на Елаците-Мед, получи златен медал "Добри Желязков - Фабрикаджията" и званието "Заслужил миньор на НТС по МДГМ", а инж. Костадин Найденов, директор на Рудничен комплекс "Елаците" - званието "Заслужил миньор на НТС по МДГМ".

Със златен плакет за "За заслуги към НТС по МДГМ" бяха удостоени дружествата от група Геотехмин - Геотехмин, Геопроект, Геострой, Геотрейдинг и Елаците-Мед", допълниха от съюза.

ЕКСКЛУЗИВНО

Top