Откриха сървърен център за данни на EVN в Пловдив


На 3 септември т. г. кметът на Пловдив Иван Тотев и областният управител на Пловдив Здравко Димитров откриха новоизградения технологичен сървърен център за данни на EVN България. На церемонията в Пловдив присъстваха още председателят на Управителния съвет на дружеството Йорг Золфелнер, директорът Технологични услуги в Хюлет-Пакард България Васил Костов, представители на местната общественост и партньори по проекта.

Съоръжението е единственото по рода си в страната и е изпълнено за рекордно кратък срок от време – само за 6 месеца, казват от EVN. Изпълнител на проекта е консорциумът Модерно строителство, чийто главен координатор и доставчик на голяма част от ИТ оборудването е Хюлет-Пакард България. Консорциумът е избран с процедура по ЗОП, като в него влизат фирмите Хюлет-Пакард България, Кондекс, Марпекс, Електро Груп, КиК Дизайн и Анди БГ.

Инвестицията на EVN България само в инфраструктурата на съоръжението е 1,5 млн. лв. Още почти 1,5 млн. лв. са инвестирани в последно поколение хардуер, който е инсталиран в центъра, уточняват от дружеството.

Свързаността на центъра е част от оптичния пръстен на EVN, като общата застроена площ е 358 кв. м.

Самата сървърна зала е проектирана така, че да отговори на бъдещите нужди на компанията, като позволява инсталирането на 42 броя ИТ шкафове (rack-ове).
Новият брой 3/2019

брой 3-2019

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ


Top