Phoenix Contact се присъедини към инициатива за ускорено зареждане на електромобили

Сп. Енерджи ревю - брой 5, 2015 • 18.09.2015 •

Phoenix Contact се присъедини към инициативата Charging Interface Initiative (CharIN), съобщиха от компанията. В CharIN членуват още Audi, BMW, Daimler, Ford, Mennekes, Opel, Porsche, TUV Sud и Volkswagen. Основната цел на инициативата е популяризирането и продължаването на работата по универсален интерфейс за ускорено зареждане на електрически превозни средства, разработен от Phoenix Contact съвместно с водещи представители на германската автомобилна индустрия.

Най-късно до 2017 г. собствениците на електрически автомобили ще могат да ги зареждат на всички нови станции в Европа, които използват т. нар. комбинирана система за зареждане (Combined Charging System - CCS).

“Нашата обща цел е да укрепим доверието на пазара относно всекидневната полза от електрическата мобилност. По-близо сме и до постигането на общата цел за създаването на CCS съвместно с водещите ни партньори в автомобилната промишленост”, заяви Хелмут Фридрих, изпълнителен вицепрезидент на отдела за електрическа мобилност във Phoenix Contact.

През октомври т. г. по време на конгреса “Електроника в превозните средства” (ELIV) в Баден-Баден участниците в инициативата за пръв път ще представят информация и бъдещи идеи относно комбинираната система за зареждане.

Top