Alfa Laval разширява центъра си за тестване и обучения в Аалборг

Сп. Енерджи ревю - брой 2, 2016 • 28.03.2016 •

Alfa Laval ще разшири центъра си за тестване и обучения в Аалборг, Дания, съобщиха от компанията. Центърът за обучение на Alfa Laval ще стане пет пъти по-голям от сегашните си размери, като чрез тази инвестиция компанията планира да акцентира върху използването на втечнен природен газ пред другите алтернативни горива за морския отрасъл.

Центърът за тестване и обучения отваря врати преди близо две години, а понастоящем вече е мащабно съоръжение с 250 м2 пространство за тестване, където 2 MW дизелов двигател и оборудване от всички продуктови линии на Alfa Laval за морския отрасъл създават възможно най-близка симулация на търговски кораб в реален размер.

Това съоръжение ще бъде разширено с още 1100 м2, предвидено за технологии в областта на околната среда и горивни технологии за пещи и отоплителни системи на кораби, използващи втечнен природен газ и други алтернативни горива.

“Втечненият природен газ и другите алтернативни горива ще играят ключова роля в изпълнението на екологичните и енергийни предизвикателства пред морския сектор. Чрез разширяването на центъра за тестване и обучения на Alfa Laval ние ще подкрепим този преход с помощта на най-съвременни технологии”, коментира Питър Лейдленд, ръководител на направление “Marine & Diesel” в Alfa Laval.

Top