Интелигентното интегриране на ВЕИ бе акцент на Intersolar и ees Europe 2016

Сп. Енерджи ревю - брой 4, 2016 • 19.07.2016 •

Общо 1077 изложители взеха участие на водещото търговско изложение за соларната индустрия Intersolar Europe и съпътстващото го изложение за батерии и системи за съхранение на енергия ees Europe. Успехът на двете изложения, които се проведоха от 22 до 24 юни т. г. в Мюнхен, беше очакван за организаторите от Solar Promotion, след като изложбените площи бяха напълно резервирани два месеца преди началото им.

Ключов акцент на тазгодишните издания на Intersolar и ees Europe бе интелигентната възобновяема енергия и интегрирането й в мрежите. Изложенията обвързаха темите за производство, съхранение, интегриране и управление на енергията. Централно място беше отредено и на интелигентните технологии за анализ и оптимизация на производството и консумацията на енергия.

ees Europe отбеляза значителен ръст – изложбените площи бяха с 40% повече, а броят на изложителите се увеличи с 35%. Впечатляващ бе и броят на фирмите, представящи иновативни решения за съхранение на енергия на двете изложения – общо 369. Над 43 000 посетители от 160 държави отново превърнаха Intersolar и ees Europe в събитията с най-силно международно участие в индустрията. През 2017 г. изложенията ще се проведат от 31 май до 2 юни.

Top