Рекорден брой кандидатури в състезание за стартъпи в енергетиката


Над 100 стартиращи компании са заявили интерес за участие в състезанието PowerUp! на InnoEnergy, предназначено за стартъпи в Европа, които разработват решения в енергетиката.

Участие в него може да вземе фирма с проект, свързан с енергийния сектор, прототипно устройство, отдаден екип и прогнозно време за пускане на пазара след максимум две години. Победителите в предните две издания на състезанието са глобални компании, които с помощта на InnoEnergy навлизат на европейския пазар и на пазарите в Азия и САЩ.

“Разнообразието от кандидатури в състезанието показва как младите компании са гъвкави към промените в енергийния сектор и приспособяват проектите си към нуждите на пазара. Много от кандидатите се фокусират върху спестяването и отстраняването на разходи за енергийно производство и опазване на околната среда.

Ние подкрепяме развитието на компаниите, които се стремят към създаването на решения с глобален обхват”, заяви изпълнителният директор на InnoEnergy за Централна Европа Джейкъб Милър. Големият финал на инициативата ще се състои в Будапеща, а българският регионален финал ще се проведе на 5 октомври т. г.

Събитието ще бъде предшествано от работилници, където финалистите ще могат да работят върху детайлите на своите предложения и да подобрят презентационните си умения.
Новият брой 3/2019

брой 3-2019

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ


Top