Асарел-Медет и ПГИТМТ подписаха договор за дуално обучение


Асарел-Медет и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище сключиха договор за провеждане на професионално обучение чрез работа (дуална система за обучение).

Официалният документ бе подписан на 21 юли т. г. от изпълнителния директор на Асарел-Медет инж. Делчо Николов и директора на професионалната гимназия инж. Лушка Апостолова. В рамките на споразумението 34 единадесетокласници на гимназията ще преминат обучение на територията на дружеството през предстоящата 2017/2018 година.

Учениците ще сключат трудови договори с предприятието за работа по 7 часа дневно, за която ще получават 90% от минималната работна заплата. В два дни от седмицата те ще работят в реална производствена среда.

След завършването си, гимназистите от специалностите “Добивни и строителни минни технологии”, “Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии”, “Минна електромеханика”, “Автотранспортна техника” и “Пътностроителна техника”, ще получат професиите “минен техник” и “техник транспортна техника”.
Новият брой 3/2019

брой 3-2019

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ


Top