ЧЕЗ подменя 3930 метра кабел 110 kV в София


ЧЕЗ Разпределение България стартира изпълнението на най-мащабния си проект за т. г., който включва подмяна на ключов кабел 110 kV в София.

С реализацията на проекта, инвестициите в който възлизат на 3,2 млн. лв., ще се подобри сигурността на електрозахранването в 39 000 домакинства и стопански клиенти в 9 столични района - Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър.

Предвижда се проектът да приключи до края на октомври, като по време на изпълнението му кабелът ще бъде изключен и две подстанции ще преминат на едностранно захранване.

Реконструкцията ще е на няколко етапа, тъй като трасето е разделено на части, за да се ограничат смущенията за клиентите “Трасето, по което ще се подменя кабелът, е изключително сложно, но ние сме взели необходимите мерки нашите подизпълнители да сведат неудобствата за гражданите до минимум.

Моментът за извършване на ключовия ремонт е внимателно подбран - работи се в период, когато консумацията на електричество е най-ниска. Така се избягва претоварване по мрежата, която ще доставя ток в посочените райони”, обясни Томаш Пецка, главен директор “Управление на активите”, ЧЕЗ Разпределение България.
Новият брой 3/2019

брой 3-2019

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ


Top