НОАРК Електрик Юръп: Серията метални разпределителни табла MF се предлагат с широка гама аксесоари

ЕлектроенергетикаТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 2, 2016

Новата серия метални разпределителни табла MFS/MFF на НОАРК Електрик са предназначени за различни сградни и индустриални приложения. Техният плосък дизайн и техническо решение позволяват лесен монтаж на стената или на много тънки стени, включително и на гипсокартон - монтажната дълбочина на таблата е по-малка от 147 мм.

Произведените в Чехия табла се предлагат във варианти за открит и вграден монтаж с 24 и 33 модула на ред (2 до 6 реда). Свалящата се, регулируема рамка на вратата позволява да се избегнат възможни повреди по време на монтажа и особено да компенсира неравностите на стената, включително и с леко завъртане. Освен с бяла врата, също се предлагат варианти с остъклен преден капак. Посоката на отваряне на вратата може да бъде лесно сменена благодарение на системата от панти.

Таблата са с направени отвори за проводниците и кабелните уплътнители. По този начин окабеляването преди свързване може да бъде направено много бързо. Всичките табла са снабдени със сваляща се монтажна рамка с DIN шини. Цялата инсталационна част е покрита с метални предни плочи.

Важна част от таблата MF е широката гама от аксесоари. Предлагат се монтажни плочи, разделители, предни капаци, кабелни уплътнители, кабелни фиксиращи шини, ключалки и други. Тествани са в съответствие със стандарт EN 62208, а степента им на защита е IP40.

Освен металните разпределителни табла НОАРК предлага и много високо качество пластмасови апартаментни табла, разпределителни табла с метална врата и предварително окомплектовани DC табла за PV покривни приложения до 5 kW.

Друго предимство на таблата е, че се предлагат с 5-годишна гаранция.

Ралица Огнянова,

управител на НОАРК Електрик Юръп ООД
Top