Нов 9,3-литров двигател от Caterpillar

Фирмени статииСп. Енерджи ревю - брой 2, 2018

Caterpillar разширява гамата си от индустриални двигатели, отговарящи на стандарта ЕТАП V EU (U.S. EPA TIER 4 FINAL) с нов 9,3-литров двигател

За да отговори глобално на разнообразните изисквания за емисиите на извънпътната техника, Caterpillar възприе ориентиран към потребителя подход при разработването на новия индустриален двигател CatТ C9.3B. Нашите потребители очакват надеждност и издръжливост, но се нуждаят от по-прост и лек агрегат с повече мощност - и ние им го предлагаме.

6-цилиндровият 9,3-литров двигател използва нова горивна система Common Rail с впръскване под високо налягане и опростени системи за въздух, електрозахранване и третиране на отработените газове и доставя до 340 kW мощност и 2088 Nm въртящ момент от продукт, който е с почти 140 kg по-лек от своя предшественик.

Тези промени ще донесат редица ползи за потребителите, между които: повишена производителност, по-добра консумация на гориво и изключителна надеждност на стартиране в студени климатични условия.

Тези значителни подобрения на системата, които осигуряват добавена стойност за клиентите, надграждат качествата на двигателния агрегат, пуснат на пазара през 2011 г., от който са произведени над 46 000 броя, навъртели над 150 млн. работни часа в практиката. Разполагайки с доказан и надежден двигателен агрегат и DPF решение (филтър за прахови частици), с цел да удовлетвори търсенето на потребителите в строителния бранш, нуждаещи се от съвместимост със стандарта EU ЕТАП V, Caterpillar насочва вниманието си към опростяване на конструкцията и подобряване на ефективността.

Размерът на системата за третиране на отработените газове е намален с 39% спрямо предходната, а потребителите могат също да поръчат монтирана към двигателя система за третиране (EMAT), както и цялостни индустриални двигателни системи (IPU) директно от завода.

За по-специфични приложения се предлага и система за третиране на отработените газове с отдалечен монтаж, която изисква допълнително само окабеляване, охлаждаща течност и DEF течност.

Производството на двигателя ще започне през първото тримесечие на 2018 г., което ще позволи на Caterpillar да посрещне нуждите на потребителите, изискващи съответствие с ЕТАП V.

Елтрак България е официален дилър на двигатели и генератори Caterpillar за България. Новият индустриален двигател CatТ C9.3B ще бъде наличен за покупка през второто тримесечие на 2018.

За повече информация относно предлагани модели двигатели посетете нашия сайт: www.eltrakbulgaria.com


Top